santakranssi.jpg

Tein torille kolmenlaisia pikkuleipiä. Yllä olevat santakranssit oli minulle uusi tuttavuus, mutta ohjeen löysin kouluaikaisista resepteistä. Pikkuleivät maustetaan kardemummalla. Ohjeesta puuttui kyllä määrä, joten laitoin summassa teelusikallisen. :) Lisäksi tein suklaaruusuja ja jo aiemmin postaamiani kaneliässiä.

 

SANTAKRANSSIT

 

200 g voita

120 g sokeria

3 g vanilijasokeria

40 g kananmunaa (laitoin 1 munan)

295 g vehnäjauhoja

1 tl kardemummaa

 

Vaahdota voi, sokeri ja vanilijasokeri. Lisää muna koko ajan sekoittaen ja vatkaa hyvin taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon kardemumma ja vehnäjauhot. Pursota massasta kransseja. Paista kranssit 180 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. (Katsoin kyllä paistoajankin, mutta olen sen unohtanut. :( )

suklaaruusu.jpg

Suklaaruusuista ei tullut täydellisiä, mutta sen verran kuitenkin, että kehtasin niitä myydä. Katsokaapa täydellisiä suklaaruusuja täältä Makunautintoja maalta -blogista. Ohje on sama kuin minulla. Olen tullut siihen tulokseen, että pitkä vaahdottaminen (15-20 min) on todella tärkeää, jotta pikkuleivät pysyvät hyvin muodossaan. Minulla taisi vaahdottamisaika olla hieman liian lyhyt. Ensi kerralla taas viisaampana. :) Nämä ovat kyllä tosi hyviä pikkuleipiä!

 

SUKLAARUUSUT

(n.50-60kpl)

 

250 g voita

125 g sokeria

250 g vehnäjauhoja

12,5 g kaakaojauhetta

 

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (15-20 min). Sekoita keskenään vehnäjauhot ja kaakao. Lisää siivilän läpi vaahtoon sekoittaen käsin varovasti. Pursota heti tähtityllalla ruusun malliseksi ja paista uunin yläosassa 180 asteessa 8-10 minuuttia. Jäähdytä ja pursota suklaasilmä.