hedelm%C3%A4kakku.jpg

Hedelmäkakku jakaa mielipiteet yleensä rajusti. Se on toisen mielestä mitä suurinta herkkua, toisen mielestä taas "ei juurikaan maistelemisen arvoista". :) Minä kuulun meidän perheestä ainoana tuohon ensimmäiseen kategoriaan. Tai nuorimmainen halusi kyllä maistaa, mutta sylki ensimmäisen suullisen ulos. :D Muokkasin omasta reseptivihkosta löytynyttä ohjetta (alkuperää en valitettavasti muista) hieman ja siitä tuli aivan loistavaa hedelmäkakkua. Olisin voinut syödä kakun siltä istumalta, mutta järki sentään voitti ja heitin sen pikapikaa pakkaseen. :) Tein hieman liian pienen taikinan tuollaiseen pitkulaiseen puolikaaren muotoiseen vuokaan, joten suurensin ohjetta pikkuisen seuraavaa kertaa varten. Isompaan pyöreään vuokaan kakun voi leipoa esim. kertomalla määrät suurinpiirtein 1,5:lla (3 munan kakku) tai 1,8:lla (4 munan kakku) vuokan koosta riippuen. Paistoaika on silloin hieman pidempi.

 

JOULUN HEDELMÄKAKKU

(pitkään matalaan n.1 litran vuokaan)

 

140 g voita

157 g sokeria (n.1,8 dl)

2 munaa

45 g sukaattia hienonnettuna

45 g appelsiininkuoripaloja

70 g rusinoita (reilu 1 dl)

80 g kirsikoita

157 g vehnäjauhoja (n. 2,4 dl)

1 tl leivinjauhetta

 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita hedelmät, rusinat ja kirsikat keskenään pienessä määrässä jauhoja. Sekoita loput jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot taikinaan. Lisää lopuksi hedelmäsekoitus. Sekoita tasaiseksi. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 45-50 minuuttia. (Jos näyttää, että vuoka tulee ihan täyteen, ota hieman taikinaa pois, jotta kakku ei tule yli uunissa yli.)