Viikon lupaus on nyt täytetty: tässä toinen suolanen. :) Löytyi tosi maukkaiden pitsapikkuleipien ohje. Herkullisia pikkusuolasia ja melko yksinkertasia tehdäkin. Alkuperäinen ohje on Ristiäisistä rääppiäisiin -leivontavihkosesta. Hieman täytemääriä tarkistelin. Näitä tulee ihan varmasti tehtyä muulloinkin.
PITSAPIKKULEIVÄT
n. 20 kpl
Taikina:
1 1/2 dl maitoa
50 g voita
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
Päälle:
n. 1 dl ketsuppia
n. 20 kpl ohuita metwurstiviipaleita
3 - 4 tomaattia
pitsamaustetta tai oreganoa
2 1/2 - 3 dl juustoraastetta
Lisää maitoon sulatettu voi, suola sekä vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita taikina tasaiseksi käsin tai vatkaimen taikinakoukuilla (älä vaivaa). Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 1/2 cm:n vahvuiseksi levyksi. Ota siitä esim. juomalasilla pyöreitä pitsapohjia ja siirrä ne leivinpaperille. Levitä pintaan ketsuppia, pane päälle metwursti- ja tomaattiviipale. Ripottele päälle mausteet ja juustoraaste. Paista 250 asteessa 8-10 minuuttia.
Tässä täyttövaiheessa.
Kommentit