SL708619-normal.jpg

Viikon lupaus on nyt täytetty: tässä toinen suolanen. :) Löytyi tosi maukkaiden pitsapikkuleipien ohje. Herkullisia pikkusuolasia ja melko yksinkertasia tehdäkin. Alkuperäinen ohje on Ristiäisistä rääppiäisiin -leivontavihkosesta. Hieman täytemääriä tarkistelin. Näitä tulee ihan varmasti tehtyä muulloinkin.

 

PITSAPIKKULEIVÄT

n. 20 kpl

 

Taikina:

1 1/2 dl maitoa

50 g voita

1 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

3 dl vehnäjauhoja

 

Päälle:

n. 1 dl ketsuppia

n. 20 kpl ohuita metwurstiviipaleita

3 - 4 tomaattia

pitsamaustetta tai oreganoa

2 1/2 - 3 dl juustoraastetta

 

Lisää maitoon sulatettu voi, suola sekä vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita taikina tasaiseksi käsin tai vatkaimen taikinakoukuilla (älä vaivaa). Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 1/2 cm:n vahvuiseksi levyksi. Ota siitä esim. juomalasilla pyöreitä pitsapohjia ja siirrä ne leivinpaperille. Levitä pintaan ketsuppia, pane päälle metwursti- ja tomaattiviipale. Ripottele päälle mausteet ja juustoraaste. Paista 250 asteessa 8-10 minuuttia.

 

SL708617-normal.jpg

Tässä täyttövaiheessa.

SL708610-normal.jpg