SL708608-normal.jpg

Mokkakakun ohjeen pohjalta tein piirakkakokeilun. Vähän tuliaisiksi, vähän vierasvaraksi. :) Aluksi olin ehdottomasti sitä mieltä, että on kakkuna parempaa, mutta kun annoin olla tovin jääkaapissa tiiviissä muovirasiassa, maistui jo hyvinkin makoisalle. :) Ehti varmaan hieman kuivahtaa pöydällä leivinliinan alla, kun monta tuntia siitä seisoi, mutta muovirasiassa kosteus taas palautui. Kuorrutetta olisi voinut olla paksummasti, tuumi eräs. En kyllä tiedä, maistoiko "eräs" edes piirakkaa. ;) Totta kyllä, kuorrutetta voisi tehdä hieman reilummin, olisi helpompi levittääkin.

 

MOKKARUUDUT

1 pelti

 

Pohja:

 

300 g voita

300 g sokeria

4 munaa

6 dl vehnäjauhoja

2 1/2 tl leivinjauhetta

1 dl pikakahvijauhetta tai reilu 1 dl

2 1/2 tl vanilijasokeria

3/4 dl maitoa tai kermaa

 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jauha pikakahvijauhetta hienommaksi (esim. kaulimella leivinpaperin välissä). Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi maito/kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Varmista kypsyys. Jäähdytä pohja.

 

Kuorrute:

(määrä on melko nippanappa, joten voit halutessasi tehdä hieman isomman määrän, jolloin on helpompi levittää pohjan päälle)

 

250 g tomusokeria

noin 5 rkl hyvin vahvaa kahvia

koristeluun suklaata, strösseleitä, kahvipapumakeisia tms.

 

Sekoita tomusokeriin kahvia sen verran, että tulee notkeaa tahnaa. Ei kovin lirua, mutta ei liian jäykkääkään. Levitä pohjan päälle ja koristele. Anna kuorrutteen kovettua ennen leikkaamista.

 

SL708600-normal.jpg