siirappilimppu2.jpg

Löysin Leivotaan -lehdestä (4/2014) lupaavan tuntuisen helpon ruokaleipäohjeen. Ei kyllä minun odotuksia pettänyt. Tykkään tästä tosi paljon. Hieman makea, mutta ei liikaa, ja tosi mehevä. Teen toistekin! Tuo siirappi on kyllä leivässä sellainen, että jotkut siitä tykkäävät, mutta toiset eivät voi sietää. :)

 

MEHEVÄ RUOKALIMPPU ts. SIIRAPPILIMPPU

(2 limppua)

 

9 dl vehnäjauhoja

6 dl grahamjauhoja

1 dl ruisjauhoja

3 dl ruisrouhetta

2 dl vehnäleseitä

4-6 tl ruokasoodaa (käytin 5)

2 tl suolaa

12 dl piimää

3 dl tummaa siirappia

 

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kaksi pitkulaista 1,5 l vuokaa. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää piimä ja siirappi. Kaada taikina vuokiin. Levitä taikina tarvittaessa kostutetuin käsin tasaiseksi. Laita leivät uuniin alatasolle ja kypsennä 75 minuuttia. Peitä vuoat foliolla, jos leipien pinta tummuu liikaa. Kokeile kypsyyspuutikulla. Ota limput uunista ja voitele ne vedellä, jotta kuori pysyy pehmeänä. Kääri limput leivinliinaan jäähtymään.

siirappilimppu.jpg