SL708552-normal.jpg

Tämän viikon tavoitteenani on leipoa kahta suolaista. Olen niin laiska leipomaan suolasia, että tein ihan siksi tämän lupauksen. :) Hyvällä mallilla on, kun ensimmäinen tuli jo maanantaina. ;) Mietin aamulla kuumeisesti, mitä suolaista tekisin, kunnes näin pakasteessa pinaattipussin. Pinaattia siis! Mitä hyvää sen kanssa? Mieheni tykkää todella paljon Koskenlaskija-sulatejuustosta ja kyllähän se hyvää onkin. Siitäpä valikoitui sitten toinen pääraaka-aines. Muokkasin ohjetta erään toisen suolasen piiraan pohjalta. Tästä tulikin oikein hyvää ja maukasta. Hieman erilaista kuin mitä olen aiemmin tullut syöneeksi.

 

KOSKENLASKIJA-PINAATTIPIIRAS

(irtopohjavuokaan halk. noin 23 cm)

 

Pohja:

1 dl vehnäjauhoja

3/4 dl ruisjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1/4 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

50 g sulaa voita

1 dl maitoa

 

Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää voisula ja maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä jauhotetuin sormin leivinpaperoidun ja voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (noin 3 cm ylös reunoja). Laita jääkaappiin odottamaan täytteen teon ajaksi.

 

Täyte:

180 g pinaattia (pakasteena tai tuoreena silputtuna)

4 munaa

1 prk kermaviiliä

2 dl kevytkermaa

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl aromisuolaa

1 1/2 tl suolaa

1/2 pkt Koskenlaskija sulatejuustoa

 

Murustele/paloittele Koskenlaskija-juusto pohjan päälle tasaisesti. Sekoita täytteen muut ainekset kulhossa hyvin ja kaada varovasti juustopalojen päälle niin, että juustot pysyvät pohjan päällä tasaisesti. Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 minuuttia tai kunnes täyte tuntuu hyytyneeltä. Loppuajasta voi laittaa leivinpaperin päälle, jos piiras tummuu liikaa. Anna jäähtyä vuoassaan.

 

pinaattipiiras-normal.jpg