korvapuustit.jpg

Halusin kokeilla, miten korvapuustit onnistuu kylmäleivontana eli raa´at puustit yön yli jääkaapissa. Tein ne illalla kylmistä aineksista (vesi, hiiva, muna ja jauhot) ilman taikinan lepoa. Taikinan käsittely tuntui hieman erilaiselta, mutta onnistui näinkin ihan hyvin. Lepovaihehan tekee taikinasta helpommin käsiteltävän. Tykkäsin kyllä, että tosi maukkaita korvapuusteja tulee näin. Olisi ollut kiva, jos olisi voinut verrata rinnakkain normipuustia ja tätä.

Sitten pientä probleemaa Vuodatuksessa: Eilen oli huoltokatko ja sen seurauksena minulta hävisi nuo kategoriat kuin tuhka tuuleen. Kaksi kategoriaa on jäljellä ja niissäkin vain yksi postaus. Ovat luvanneet katsoa tilannettani, jos ei huomiseen mennessä palaudu. Eli seurataan tilannetta. :)

korvapuustit2.jpg

 

KORVAPUUSTIT KYLMÄLEIVONTANA

(n. 15 puustia)

 

2 1/2 dl kylmää vettä

25 g kylmää hiivaa

75 g sokeria

6 g suolaa

5 g kardemummaa (en käyttänyt nyt)

1 jääkaappikylmä kananmuna

75 g voita huoneenlämpöisenä

pakasteessa käytettyjä vehnäjauhoja

 

Väliin: voita, kanelia ja sokeria

Päälle: kananmunaa ja sokeria

 

Vaivaa illalla taikinaksi normaalin pullataikinan tapaan. Leivo samantien korvapuusteiksi ja nosta pellille. Laita esim. halkiaukaistu muovipussi päälle ja nosta jääkaappiin. Aamulla nosta pullat nousemaan huoneenlämpöön. Laske altaaseen kuumaa vettä ja nosta pelti siihen päälle muovi edelleen päällä. Nostata 30-35 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele sokeria päälle. Paista normaaliin tapaan 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.

 

korvapuustit3.jpg