kauras%C3%A4mpyl%C3%A4t.jpg

Tein testisämpylöitä. Halusin käyttää niihin kauralesettä. Tulikin hyviä sämpylöitä, ainakin näin tuoreeltaan. Nam nam! Ja terveellisiä. :) Leipasin jääkaappiin myös pellillisen korvapuusteja kylmäleivontana. Saas nähdä, käveleekö korvapuustit aamulla vastaan. :D

 

KAURALESESÄMPYLÄT

20-22 kpl

 

5 dl kädenlämpöistä vettä

50 g kauralesettä

35 g hiivaa

15 g suolaa

15 g sokeria

35 g rypsiöljyä

n. 685 g vehnäjauhoja

 

Alusta normaali hiivataikina. Anna taikinan levätä lämpimässä paikassa muovin alla noin 15 minuuttia. Muovaile sämpylöiksi leivinpöydällä. Nosta pellille ja nostata sämpylät. Voit sipaista tai suihkauttaa nostatuksen jälkeen pintaan hieman vettä ja ripotella leseitä päälle. Paista 225 asteessa sopivan ruskeiksi (10-15 min). :)

 

kauras%C3%A4mp.jpg