Tein testisämpylöitä. Halusin käyttää niihin kauralesettä. Tulikin hyviä sämpylöitä, ainakin näin tuoreeltaan. Nam nam! Ja terveellisiä. :) Leipasin jääkaappiin myös pellillisen korvapuusteja kylmäleivontana. Saas nähdä, käveleekö korvapuustit aamulla vastaan. :D
KAURALESESÄMPYLÄT
20-22 kpl
5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g kauralesettä
35 g hiivaa
15 g suolaa
15 g sokeria
35 g rypsiöljyä
n. 685 g vehnäjauhoja
Alusta normaali hiivataikina. Anna taikinan levätä lämpimässä paikassa muovin alla noin 15 minuuttia. Muovaile sämpylöiksi leivinpöydällä. Nosta pellille ja nostata sämpylät. Voit sipaista tai suihkauttaa nostatuksen jälkeen pintaan hieman vettä ja ripotella leseitä päälle. Paista 225 asteessa sopivan ruskeiksi (10-15 min). :)
Kommentit