SL708406-normal.jpg

Tämän helppoakin helpomman leivän olen muokannut tämän hedelmäisen raejuustosiemenlimpun pohjalta. Lähinnä sen perusteella, mitä aineksia kaapista sattui löytymään. Tykkään tästä itse tosi paljon, myös nuorimmainen söi mielellään, mutta muille tämä ei maistunut. Tämä on ihanan rouheinen leipä. Makuahan voi helposti muuttaa jättämällä esim. luumut pois. Ei ole sitten niin makeakaan. Seuraavalla kerralla on sellaisen vuoro, voisi maistua paremmin muillekin. :)

 

LUUMUINEN RAEJUUSTOSIEMENLIMPPU

1 leipä

 

2 3/4 dl kuivattuja luumuja tm. hedelmiä/ pellavan-, amuringonkukan-, seesamin-, tm. siemeniä / mantelirouhetta / puuroryynejä 

7 dl hiivaleipäjauhoja

2 tl ruokasoodaa

1 - 1 1/2 tl suolaa

2 dl raejuustoa

3 dl vettä

1/2 dl rypsiöljyä

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pitkulainen, n. 1 1/2 litran kokoinen vuoka. Pilko kuivatut luumut pieneksi. Sekoita ne kuiviin aineisiin kulhossa. Sekoita joukkoon raejuusto, vesi ja rypsiöljy. Kaada tahmea taikina vuokaan. Paista leipää uunin alaosassa noin 60 minuuttia. Peitä tarpeen tullen leipä viimeiseksi 10 minuutiksi foliolla. Kumoa leipä, ja anna sen jäähtyä liinan alla.