SL708306-normal.jpg

Ensimmäistä kertaa tein Kinderpiirakkaa. Minusta tämä on kyllä Kinderleivosta! Ihanaa ja makeaa! Ohjeen ja läksyn sain Tarun blogista täältä. Kiitos Taru! ;) Minusta tässä maistuu oikeasti Kindermuna, vai mitä mieltä ootte te, jotka ootte piirakkaa syöneet? Ohje on näppärä, tosin vaiheikas.

 

KINDERPIIRAKKA

(pellillinen)


6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.

PAISTA 200 astetta, noin 30-35 min.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.

Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

(2 keltuaista, ei tarvitse)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10 min). Lisää joukkoon vaniljasokeri (ja keltuaiset yksitellen). Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään. 

Kuorrutus:
200 g (tai hieman enemmän) Fazerin sinistä suklaata sulatettuna.
Sulata suklaa mikrossa, levitä kovettuneen kreemin päälle.

VINKKI: Kaada vain osa suklaasta pienelle alueelle ja levitä se ensin. Tee näin suklaan levitys osissa. Jos kaadat suklaan kerralla kovetetun kreemin päälle, jämähtää suklaa helposti paksuiksi kerroksiksi, eikä sillä saa koko pohjaa peitettyä.
Koristelu: Valkoista suklaata

 

SL708313-normal.jpg