SL708031-normal.jpg

Tein juhannusaaton perhejuhlaamme kolme mokkatäytekakkua. Tuntui hyvin maistuvan herkuttelijoille. ;) Kakut ovat siis kuten jo aiemmassa postauksessa mainitsin lähtöisin näistä kahvileivoksista. Kakun pinta ja täyte on mokkakreemiä, välissä myös aprikoosimarmeladia. Todella maistuvaa kakkua myös niille, jotka eivät kahvia juo. Lupasin kirjoittaa muokatun reseptin tähän. Teen sen kunhan tilanne ja aika sallii. Hyvää kesän jatkoa!

Vähän pimeitä kuvia tuli, kun ei kuvaajan verta minussa ole. :(

Tässä viimein resepti:

 

MOKKATÄYTEKAKKU

(esim. halk. 23 cm kakkuvuokaan)

 

Pohja:

330 g voita

5 munaa

2 1/2 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

4 rkl kaakaota

2 pss chokocappuccino-kaakaokahvijauhetta (Pirkka)

3 1/3 tl leivinjauhetta

3 1/3 tl vanilijasokeria

1,7 dl kermaa tai maitoa

 

Kuorrute ja täyte:

2 dl kuohu- tai vispikermaa

2 rkl perunajauhoja

2 dl sokeria

2 munaa

1 dl erittäin vahvaa kahvia

250 g voita

 

n. 250 g aprikoosimarmeladia

 

Voitele kakkuvuoan reunat ja vuoraa pohja leivinpaperipalalla. Sulata rasva. Vaahdota munat ja sokeri.  Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan rasvan ja kerman kanssa vuorotellen. Kaada kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 1h. Anna jäähtyä ja leikkaa pohja kolmeen osaan.
 
Täytettä varten lisää kattilaan kaikki muut ainekset paitsi voi. Sekoita koko ajan, kunnes seos sakenee kiisselimäiseksi, älä keitä. Jäähdytä kylmäksi (huoneenlämpöiseksi). Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää siihen jäähtynyt kahvikiisseli vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
 
Kostuta ensimmäinen pohjalevy vahvalla kahvilla, levitä sille ohut kerros aprikoosimarmeladia ja sitten ohut kerros täytettä. Nosta toinen pohjalevy päälle, kostuta kahvilla ja täytä samalla tavalla. Nosta kolmas levy päällimmäiseksi, kostuta ja levitä loput täytteestä päälle ja sivuille. Koristele esim. mokkapapumakeisilla ja kaakaojauheella.
 
Jos on kysyttävää tai ohjeessa epäselvyyksiä, kysythän kommenteissa. Kirjoitan tätä melko väsyneenä eikä ajatus ole oikein kirkas enää. :) Tein tuota kuorrutetta/täytettä hieman isomman annoksen, mutta sitä jäi yli niin pienensin ohjetta vähän summassa, mutta luulisin, että tuo määrä riittää oikein hyvin.
 

SL708034-normal.jpg