SL708007-normal.jpg

Tämä juustokakku on juuri minun makuuni (niinkuin moni muukin! ;) ). Ihanan kuohkea ja rahkainen. Ei kovin makea, mutta juuri sopivasti. Resepti on saksalaisesta leivontakirjasta. Aiempi versio on täällä.

 

JUUSTOKAKKU

Pohja:

250 g jauhoja
125 g voita
1 veitsenkärjellinen suolaa
30 g sokeria
1 munankeltuainen
2 rkl vettä

Täyte:

1 vanilijatanko
750 g rahkaa
4 rkl öljyä
300 g sokeria
3 munankeltuaista
40 g perunajauhoa
3 munanvalkuaista

Vatkaa/vaivaa nopeasti pohjataikinan ainekset sekaisin. Kääri taikina folioon tai muoviin ja laita jääkaappiin tunniksi.  Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen.  Poista vanilijatangon sisältä siemenet. Vatkaa rahka, öljy, sokeri, keltuaiset, perunajauhot ja vanilijansiemenet hyvin sekaisin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita rahkamassaan varovasti nostelemalla. Kauli pohjataikina ja levitä se irtopohjavuoan halk.26 cm (käytin halk. 23cm) pohjalle ja reunoille. (Itse lähinnä painelin taikinan sormin vuokaan, peitin reunat n. ¾ vuokan korkeudesta.) Kaada rahkaseos pohjan päälle ja tasoita se. Paista kakkua toiseksi alimmalla tasolla (siis 180 asteessa) 50-60 minuuttia. Älä avaa uuniluukkua kuin korkeintaan viimeisen 10 minuutin aikana. Sammuta lopuksi uuni ja avaa uuniluukku. Anna kakun jäähtyä uunissa luukku auki.

SL708013-normal.jpg