SL707897-normal.jpg

Tein tämän kakun siskoni työpaikalle. Ohje on ihanasta Tarun Taikakakut -blogista täältä. Tein itse gluteenittoman ja vähälaktoosisen, joten käytin gluteenittomia kaakao-vanilijatäytekeksejä sekä Brunbergin laktoositonta tummaa suklaata. Koristelin suomalaisilla pakastevadelmilla, suklaalla ja sitruunamelissan lehdillä. Minulla jäi vain ärsyttävästi tuohon keksipohjan reunaan tuommoinen rasvakerros. En tiedä, oliko noihin käyttämiini kekseihin liikaa tuo rasvamäärä vai johtuiko vikatikki siitä, että öljysin ja tomusokeroin kakkurenkaan ennen täyttöä. Jos joku osaa sanoa, kiitos tiedosta! :)

Kakku oli saanut ihania kehuja. "Käsittämättömän hyvää!" Pääsin itsekin maistamaan palan ja voin suositella: todella herkullista, kannattaa tehdä! Laitan ohjeen tähän suoraan Tarun blogista. Kiitos ja hyvä Taru! :)

 

VADELMA-TUMMASUKLAAJUUSTOKAKKU
 
Pohja:
1 pkt (210g) Dops mud cake-keksejä
80 g sulatettua voita
 
Tummasuklaatäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
130 g (Pandan levy) tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
 
Vadelmatäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
150 g vadelmia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
½ dl vettä
 
Suklaaganache:
70 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
3/4 dl kermaa
nokare voita

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin ensimmäisen täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Laita ensimmäisen täytteen liivatelehdet likoamaan. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoitellen. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja vatkaa tuorejuusto toisessa kulhossa. Kaada hetken jäähtynyt suklaa muutamassa erässä vatkaten tuorejuuston sekaan. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen, kaada ohuena nauhana vatkaten tuorejuusto-suklaavaahtoon. Lopuksi yhdistä varovasti sekoitellen kermavaahto ja tuorejuusto-suklaavaahto. Kaada keksipohjan päälle, tasoittele ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.

Laita toisen täytteen liivatelehdet likoamaan. Vatkaa kerma ja sokerit ja lisää valmiiseen vaahtoon notkistettu tuorejuusto ja vadelmat. Pyöräytä vatkainta niin, että tuorejuusto sekoittuu kermaan ja vadelmat rikkoutuvat. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen, lisää täytteeseen ohuena nauhana vatkaten. Kaada täyte ensimmäisen täytteen päälle, tasoita ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, siirrä se tarjoiluastialle ja valmista ganache. Lämmitä kattilassa kerma höyryäväksi, älä kuitenkaan kiehauta. Ota kattila pois levyltä ja lisää kuumaan kermaan hienoksi rouhittu suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Voit välillä käyttää kattilaa levyn jälkilämmöllä, että saat suklaan kunnolla sulamaan. Lopuksi lisää voinokare ja sekoittele varovasti kunnes se on sulanut. Kaada ganache kakun päälle ja auta hieman lusikalla tai nuolijalla, että saat ganachen valumaan yli reunojen.
Koristele haluamallasi tavalla ja nauti. :)
 

SL707909-normal.jpg