kuva0231-normal.jpg

Pappa (eli isäni) leipoo muutamaa leivonnaista. Tässä hänen bravuurinsa Vappumyyjäisiin. Tämä on parasta tiikerikakkua, mitä tiedän. Aiemmin samalla reseptillä leipoi äiti, mutta nyt osat ovat vaihtuneet. :) Pappa tai mummu korjatkoon, jos reseptissä korjattavaa! :) Pientä korjausta ilmeni jälkikäteen.

 

PAPAN TIIKERIKAKKU

250 g voita

2 1/2 dl sokeria

4 munaa

2 tl vanilijasokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 rkl kaakaojauhetta (ei tummaa!!)

1 rkl maitoa (korjaus jälkikäteen)

 

Vaahdota huoneenlämpöiset voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet, paitsi kaakaojauhe, keskenään ja sihtaa taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Ota nyt taikinasta pieni osa (1/3) erilleen. Sekoita maito ja kaakaojauhe ja sekoita tuohon taikinaosaan. Levitä puolet vaaleasta taikinasta voidellun ja korppujauhotetun kakkuvuoan pohjalle. Levitä päälle kaakaotaikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta. Voit nyt työntää esim. lusikan varren vuokan pohjaan asti ja pyöräytä vuokan ympäri lusikka koko ajan taikinassa. Näin tiikerirantu pääsee vähän leviämään. Paista kakkua 175 asteessa 50-60 minuuttia. Tarkista kypsyys.