SL707644-normal.jpg

Kannattaa kokeilla pulliin erilaisia täytteitä! Tuli ihania pullia, kun laitoin täytteeksi vanilijakreemiä (Sallisen) ja mustikkamarmeladia (Saarioisen) sekä pintaan stroisselimurua. Puolen litran taikinaan riitti 400 g valmista vanilijakreemiä (eli 100 g jauhtetta + 300 g vettä) ja 230 g (eli yksi rasia) mustikkamarmeladia). Kaulin kerralla koko taikinan ohuehkoksi suorakaiteen muotoon. Levitin ensin ylälaidasta alkaen 2/3 alueelle vanilijakreemin. Taitoin sitten 1/3 alalaitaa vanilijakreemin päälle ja sen päälle levitin marmeladin. Lopuksi taitoin ylhäältä 1/3 taikinan marmeladikerroksen päälle. Eli kolme kerrosta. Eikä se niin nuukaa oo, onko kaksi vai kolme, tekee niinku haluaa. :) Siitä leikkasin veitsellä kapeita suikaleita, hieman venytin suikaletta, pyöritin kierteelle ja kiepautin löysähkön solmun. Nostatus, voitelu, murut päälle ja uuniin 225 asteeseen 10-15 min. Stroisselimuru tulee 90 g:sta voita, 90 g:sta sokeria ja 160 g:sta vehnäjauhoa. Nopsasti vain sekaisin vatkaimen taikinakouluilla tai miten haluaa sekoittaa murumaiseksi. Nams ja mums! :)

SL707643-normal.jpg