SL707784-normal.jpg

Meidän vauva on täyttänyt 1 vuotta! Onnea kuningas Olavi! :D Isosisko ja -veli valitsivat jo hyvissä ajoin Late Lammas -kakun päivänsankarille sopivaksi. Päivänsankari ei tosin itse saanut kakkua maistaa sopimattomien ainesten takia, mutta onneksi 1-vuotias ei osaa vielä vaatia kovin suuria herkkuja. Kurkku ja muumikeksi kävivät mainiosti. :D Kakun sisus on red velvet -kakkua, koska halusin testata sitä. Niinpä kaksi kärpästä samalla iskulla. Söimme siis "ihan raakaa lammasta", kuten alimmasta kuvasta näkyy. ;D Kuorrute ja täyte on voi - tuorejuusto - tomusokeri -yhdistelmää. Laten karvat on minivaahtokarkkeja ja naamavärkki marsipaania. Hyvää ja maukasta oli.

SL707789-normal.jpg

Kakkupohjan ohjeen otin kirjasta Hummingbird Bakeryn Leivonnaisia herkkusuille - kuuluisan konditorian suosikkireseptit. Leivoin pohjaa peltillisen, josta leikkasin kakkuun sopivan kokoiset pohjakiekot. Kuorrute on Pullahiiren ohjeen pohjalta.

 

RED VELVET -KAKKUPOHJA PELTILLE

 

150 g suolatonta huoneenlämpöistä voita (käytin suolattua)

375 g sokeria

2 isoa tai 3 pientä munaa

25 g kaakaojauhetta

½ dl punaista elintarvikeväriä (mielellään Dr.Oetker)

1 ½ tl vanilija-aromia tai 3 tl vanilijasokeria

3 dl piimää

375 g vehnäjauhoja

1 ¼ tl suolaa (käytin vähemmän, koska en käyttänyt suolatonta voita)

1 ¼ tl soodaa

3 ¾ tl valkoviinietikkaa

 

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi ja hyvin sekoittuneeksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kaakaojauhe, elintarvikeväri ja vanilijasokeri (tai aromi) paksuksi, tummaksi tahnaksi. Lisää seos sokerivaahtoon ja sekoita hyvin niin, että ainekset sekoittuvat kunnolla ja taikina on tasaisen väristä. Lisää hitaasti vatkaten vuorotellen piimä ja jauhot. Ota kaikki ainekset mukaan kulhon reunoilta ja vatkaa voimakkaasti kunnes taikina on tasaista ja sileää. Lisää lopuksi hitaasti vatkaten sooda, suola ja viinietikka. Vatkaa ainekset sekaisin ja vatkaa lopuksi suurella nopeudella pari minuuttia. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 25-30 minuuttia ja kunnes pinta tuntuu kimmoistalta eikä kokeilutikkuun tartu taikinaa. Anna pohjan jäähtyä.

 

KUORRUTE JA TÄYTE

(reilu annos)

 

200 g voita

400 g maustamatonta tuorejuustoa

400 g tomusokeria

Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa hyvin sekaisin.

(Jos kuorrute meinaa juoksettua (eli varmaan voi tai tuorejuusto liian kylmää), juoksuta tiskialtaaseen kuumaa vettä, laita kuorrutekuppi altaaseen ja vatkaa koko ajan massaa, kunnes massa on tasaista ja sileää.)

 

SL707792-normal.jpg