SL707518-normal.jpg

Viikonloppuna saimme sukulaisperheen kylään pitkästä pitkästä aikaa, joten oli syytä tehdä jotain herkkua. :) Budapestin leivokset olivat pyörineet mielessä jo jonkin aikaa. Olen tehnyt niitä vain kerran koulussa noin viisi vuotta sitten ja muistelin, että ne olivat suussasulavan herkullisia. Monesti harmittelin, kun en ohjetta muistanut ikinä koulussa kirjoittaa ylös. Valion ammattilaiset -sivulta täältä löytyi muistini mukaan lähes samanlainen ohje. Tein turhan ison annoksen (varmuuden vuoksi), mutta tähän olen pienentänyt ohjetta noin normaali uunipellille sopivaksi määräksi. Ehkä voisi hieman vielä pienentää, sitä testaan ensi kerralla, jos se tulee. :) Jätin omasta versiostani myös persikat pois. Osan mandariineista voi siis korvata persikoilla. Leivos oli herkullista, mutta melko imelää. En ole varma, oliko koulussa täytteenä pelkkää kermaa, muistelen vain, että siellä täyte ei ollut näin makeaa. Ehkä vähentäisin vanilijakreemin osuutta seuraavalla kerralla.


BUDAPESTIN LEIVOKSET


Pohja:

175 g valkuaisia

155 g sokeria

155 g sokeria

140 g hasselpähkinäjauhetta

25 g perunajauhoja


Täyte:

3,5 dl kermaa vaahdotettuna

45 g vanilijakreemijauhetta

135 g vettä


Täytteeksi:

n. 300 g valutettuja säilykemandariineja (vajaa 2 prk)


Vaadota valkuaiset ja sokeri (1). Vispaa valkuaisvaahtoon sokeri (2). Sekoita hasselpähkinäjauho ja perunajauho keskenään ja sekoita varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.


Pursota massa leivinpaperin päälle sormenpaksuisiksi nauhoiksi vieriviereen 30 cm:n levyisiksi pellin pituisiksi pohjiksi. Paista pohjat 165 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia siten, että keskusta jää hieman pehmeäksi ja pinta kuivaksi. Käännä pohjat ylösalaisin ja poista leivinpaperi.

Valmista täyte. Valmista vedestä ja vaniljakreemijauheesta vaniljakreemi. Sekoita kreemi vaahdotetun kerman joukkoon. Levitä kermatäyte pohjien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele kermatäytteen päälle mandariinilohkot. Rullaa pohjat tortuiksi. Anna torttujen jähmettyä kylmiössä. Ripottele pinnalle kaakaojauhetta ja tomusokeria. Leikkaa 5 cm:n paloiksi.


SL707521-normal.jpg


SL707529-normal.jpg