SL707301-normal.jpg

Tätä banaanikakkua tarjottiin vieraille eilen. En ole ikinä aiemmin tehnyt banaanisia kahvikakkuja, ehkä en tee jatkossakaan. ;) Minusta ei niin hirveän hyvin tuo banaanin maku sopinut tämäntyyliseen kakkuun. Toki toisena päivänä oli jo hyvän makuista ja herkkusuulle maistui tämäkin, mutta suosikkien joukkoon ei yllä. Ohjeen otin Leivotaan -lehdestä ja kirjoitan sen tänne, kunhan jaksan näpytellä. Kuorrutteeksi laitoin suklaata. Ohjeessa oli eri kuorrute.

 

KAHVI- & BANAANIKAKKU

10-12 palaa

 

Taikina:

2 kypsää banaania

100 g voita

1 1/2 dl valmista kahvia

1 rkl pikakahvia

2 munaa

2 1/2 dl sokeria

4 1/2 dl vehnäjauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilijasokeria

1 tl jauhtettua kanelia

 

Kuorrutus:

50 g voita, sulatettuna

2 rkl valmista kahvia

3 dl tomusokeria

2 rkl kaakaojauhetta

hyppysellinen kanelia

1 tl vanilijasokeria

tarvittaessa hieman vettä

 

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Soseuta banaanit haarukalla. Sulata voi ja sekoita kahvit joukkoon. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kahviseos ja loput ainekset munasokerivaahtoon. Vatkaa kaikki yhteen taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 14x22 cm vuokaan (2 litraa). (Paistoin itse leipävuoassa, jolloin tuli kapeampi, mutta korkeampi.) Paista uunin alatasolla 45 min. Jäähdytä kakku vuoassa ja kumoa lautaselle.

Kuorrutus: Sekoita sulatettuun voihin muuta ainekset melko paksuksi kuorrutteeksi. Lisää vähän vettä, jos tuntuu liian kovalta. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele kookoksella ja hopeakuulilla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

 

banaanikakku-normal.jpg