- Leipäkuukausi -

SL706935-normal.jpg

Tulipas pehmoista, maukasta leipää! Kaapissa oli pikku kuninkaalle kelpaamattomia Muksu peruna-porkkanavelli -pakkauksia kaksi kappaletta, joista piti päästä eroon. Päätin käyttää ne leipään, kun aiemminkin olin saanut hyvää ja pehmoista leipää perunamuusista. (Veera, jos luet, niin perunamuusia kun laitat sämpylätaikinaan niin saat pehmoisia. Unohdin tämän aiemmin. :) ) Velliä kun oli, se meni taikinanesteestä. Vähän vettäkin lisäsin. Reikäleipiä en ole aiemmin kotona tehnyt, siksipä oikeastaan muotoilin nämä näin. Sämpylöitäkin tästä saisi.

 

PERUNA-PORKKANAVELLILEIVÄT

3 reikäleipää

 

2 prk (4 dl) Muksu peruna-porkkanavelliä

2 dl vettä

1 pkt hiivaa

2 tl suolaa

1 rkl sokeria

25 g pehmeää voita

hiivaleipäjauhoja

 

Lämmitä peruna-porkkanavelli ja vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja sokeri. Alusta hiivaleipäjauhoilla kimmoisa taikina. Lisää voi vaivauksen loppuvaiheessa. Peitä taikina muovilla ja anna sen levätä lämpimässä paikassa 10 - 15 minuuttia. Kuomoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kolmeen osaan. Muotoile palat ensin pyöreiksi, paina hieman ja kauli ohuiksi leiviksi. Nosta pellille (1kpl/pelti), ota esim. lasilla reikäpala keskeltä ja pistele leipä haarukalla. Kohota muovin alla. Paista leivät 225 asteessa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.

 

SL706940-normal.jpg

 

Peruna-porkkanaleip%C3%A4-normal.jpg