- Leipäkuukausi -
Huiput ja helpot paistinpannuleivät! Ihan uusi juttu minulle, että paistinpannullakin voi leipiä paistaa. Löysin reseptin Leivo itse hyvää leipää -kirjasta. Hassua, kun leivät maistuivat minusta ohrarieskalle, vaikka niissä on vain ruista ja vehnää (50/50%). Kirjassa mainostetaan, että maistuvat ihanilta savustetun lihan ja juustoviipaleiden kanssa. Kokeilemaan! :)
PAISTINPANNULEIVÄT
6 – 8 leipää
2 dl sihtiruisjauhoja (käytin tavallisia)
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
25 g leivontamargariinia (voita)
2 dl maitoa
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola kulhossa. Sulata rasva. Lisää rasvaan maito ja kaada seos kulhoon. Vaivaa taikina nopeasti sekaisin. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja jaa 6 – 8 palaan. Muotoile palat ohuiksi leiviksi ensin tavallisella kaulimella ja sitten näkkileipäkaulimella (en käyttänyt). Kuumenna paistinpannu (käytin pinnoitettua, mutta kai valurautainenkin kävisi?). Kypsennä leipiä yksi kerrallaan (käryn välttämiseksi paistoin kolme kerrallaan) kuivassa, kuumassa paistinpannussa molemmilta puolilta noin kaksi minuuttia. Nosta leivät sen jälkeen päällekkäin ja peitä leivinliinalla.
Kommentit