SL706820-normal.jpg

Loppiaisena alkoi meidän perheessä jo perinteeksi muodostunut kuukauden herkkulakko. Tarkoitus ei ole laihduttaa, siihen herkkulakot eivät mielestäni ole sopivia, mutta annetaan elimistölle hieman uudenlaista ärsykettä sokerin radikaalilla vähentämisellä. ;) Lasten osalta lakko ei ole niin tiukka, mutta samalla kyllä väistämättä vähenee lastenkin sokeriannokset. Hyvä niin. Poikkeussääntökin on. Se koskee kohteliaisuuden nimissä vierailuja joko meillä tai muualla. Kaikesta tästä johtuen seuraavan kuukauden aikana luvassa on leipäreseptejä. :) Yhden syntymäpäiväkakun teen siskolleni tänä aikana ja aion myös osallistua sen syömiseen! :D

Tätä maustekakkua tarjottiin vieraille jo ennen lakkoa. Muutin edellistä kuppikakkureseptiä hieman mausteiden osalta. Kuorrute on ihan samaa eli porkkanapiirakan kuorrutetta. Minusta tämä kakkuversio maistui paremmalle ja oli miellyttävämpi syödä. Ja toki yksinkertaisempi tehdä. :)

 

MAUSTEKAKKU KUORRUTTEELLA

(irtopohjavuokaan, jonka halk. 19 cm)

 

Taikina:

2 dl piimää

1,5 dl sokeria

0,5 dl siirappia

3 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

2 tl kanelia

1 tl kardemummaa

1 dl sulatettua voita

 

Kuorrute:

100 g sulatejuustoa

150 g tomusokeria

50 g pehmeää voita

 

Sekoita piimä, siirappi ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon sula rasva. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä kakun pinnalle. Koristele.