- Leipäkuukauden poikkeus nro 1 -

SL707012-normal.jpg

Suussasulavan ihana poikkeus leipälinjaan! Tein tämän After Eight -juustokakun siskoni syntymäpäiväksi. Ohjeen (hieman muokaten) otin Suklaapossun blogista täältä. Suosittelen lämpimästi mintun ja suklaan mausta pitäville ja luulempa, että muutkin tykkäisivät. :) Tein tämän halkaisijaltaan 19 cm irtopohjavuokaan.

 

AFTER EIGHT -JUUSTOKAKKU

 

Pohja:

175 g minttudominokeksejä

50 g sulatettua voita


Täyte:
 
5 dl vispikermaa
 

400 g maustamatonta tuorejuustoa

400 g After eight suklaata (säästä n. 7 kpl koristeeksi)

 3 liivatelehteä
 
1,5 rkl vettä
 

Koristeluun:
 
suklaata, kermaa, kaakaojauhetta, After Eight -paloja
 
Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Suklaa sulaa nopeasti. (Suklaa jäi ainakin minulla melko paksuksi.) Notkista tuorejuustoa hetki vatkaamalla sitä. Lisää sula suklaa ja vatkaa se tuorejuuston joukkoon. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto-suklaaseos vähän kerrallaan. Kiehauta vesi ja liuota liivatteet siihen. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli. Koristele kakku ennen tarjoilua haluamallasi tavalla.
 

SL707024-normal.jpg