hedelm%C3%A4pitko-normal.jpg

Tämä ihana vuokapulla ei ota mulla onnistuakseen. :P Nyt onnistui jo paremmin, mutta paistoaikaa olisi pitänut jatkaa. Jatkoinkin sitä, mutta siinä vaiheessa, kun kumosin puolen tunnin jälkeen vuoasta ja huomasin, että lötköpötkö on sisältä.

Tässä kuitenkin ohje Sunnuntain vihkosesta (pidempään vuokaan kuin mulla tässä):

 

HEDELMÄVUOKAPULLA

2 1/2 dl pullataikina (mulla munaton)

(tein itse ylläolevaan vuokaan 1/3 5 dl:n taikinasta)

 

Täyte:

25 g voita tai marg.

50 g sukaattia

50 g kirsikoita

1 dl korintteja

1/2 dl mantelirouhetta

 

Koristeluun:

50 g kirsikoita

raesokeria

 

Voiteluun:

munaa (mulla kahvia)

 

Voitele pitkänomainen tasapohjainen vuoka. Ota taikinasta 1/4 erikseen pinnan koristelua varten. Kauli taikina vuoan pituiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle rasva ja ripottele päälle sukaatti, halkaistut kirsikat, korintit ja mantelirouhe. Kääri levy rullaksi ja nosta vuokaan. Taputtele rulla tasaisesti vuokaan. Pyörittele lopputaikinasta pieniä peukalonpään kokoisia pullia ja pane niitä taikinarullan päälle vuokaan. Lisää kokonaiset kirsikat sinne tänne koristeeksi. Anna pullan kohota. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 min (minulla oli lopulta n. 45min).

SL706627-normal.jpg