hedelm%C3%A4leip%C3%A4-normal.jpg

Leivotaan -lehdessä (6/2013) oli tämän ihanan ja helppoakin helpomman leivän ohje. Korvasin imeväisen takia omenan luumulla ja täysjyväspelttijauhot puolikarkeilla, koska ei kaupassa sattunut niitä olemaan. Teen tätä vastakin. Ihanan rouheista! Kun vielä hedelmät jättää pois, mieskin tykkää. ;)

 

HEDELMÄINEN RAEJUUSTOSIEMENLIMPPU

1 leipä

 

3/4 dl kuivattuja hedelmiä (3 aprikoosia, 2 omenarengasta)

5 dl vehnäjauhoja

2 dl täysjyväspelttijauhoja

1 dl pellavansiemeniä

1 dl auringonkukansiemeniä

2 tl ruokasoodaa

1 - 1 1/2 tl suolaa

2 dl raejuustoa

3 dl vettä

1/2 dl rypsiöljyä

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pitkulainen, n. 1 1/2 litran kokoinen vuoka. Pilko kuivatut hedelmät pieneksi. Sekoita ne kuiviin aineisiin kulhossa. Sekoita joukkoon raejuusto, vesi ja rypsiöljy. Kaada tahmea taikina vuokaan. Paista leipää uunin alaosassa noin 60 minuuttia. Peitä tarpeen tullen leipä viimeiseksi 10 minuutiksi foliolla. Kumoa leipä, ja anna sen jäähtyä liinan alla.