Muotovaihtelu tekee hyvää makuunkin. :) Ja siemenet. Itse tykkään myös katsella jauhotettuja leipiä. :)
HIIVALEIPÄSÄMPYLÄT
5 dl lämmintä vettä tai maitoa
1 pkt hiivaa
pari tl suolaa
pari rkl sokeria
loraus öljyä
1 rkl mallasuutetta (parantaa makua, lisää kuohkeutta ja kuoren rapeutta)
pari desiä kauraryynejä
hiivaleipäjauhoja sen verran, että saa vaivattua kimmoisan taikinan
Vaivaa ainekset sekaisin kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan levätä muovin alla n. 10 min. Leivo sämpylöiksi. Kolmiosämpylät saa nopeasti ilman kaulinta pyörittämällä taikinasta paksun tangon ja painamalla kädellä littanaksi. Sitten vain veitsellä tai nuolijalla vetelee viistoja leikkauksia. Siemenet pysyy hyvin leivän pinnassa, kun suihkauttaa niiden päälle kunnolla vettä ja käyttää ylösalasin siemenvadissa. Kohota sämpylät muovin tai liinan alla ja paista 225 asteessa n.10 min tai kunnes kauniin ruskeita. Ei kuitenkaan tumman ruskeita ;D
Kommentit