SL706397-normal.jpg

Muotovaihtelu tekee hyvää makuunkin. :) Ja siemenet. Itse tykkään myös katsella jauhotettuja leipiä. :)

HIIVALEIPÄSÄMPYLÄT

5 dl lämmintä vettä tai maitoa

1 pkt hiivaa

pari tl suolaa

pari rkl sokeria

loraus öljyä

1 rkl mallasuutetta (parantaa makua, lisää kuohkeutta ja kuoren rapeutta)

pari desiä kauraryynejä

hiivaleipäjauhoja sen verran, että saa vaivattua kimmoisan taikinan

 

Vaivaa ainekset sekaisin kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan levätä muovin alla n. 10 min. Leivo sämpylöiksi. Kolmiosämpylät saa nopeasti ilman kaulinta pyörittämällä taikinasta paksun tangon ja painamalla kädellä littanaksi. Sitten vain veitsellä tai nuolijalla vetelee viistoja leikkauksia. Siemenet pysyy hyvin leivän pinnassa, kun suihkauttaa niiden päälle kunnolla vettä ja käyttää ylösalasin siemenvadissa. Kohota sämpylät muovin tai liinan alla ja paista 225 asteessa n.10 min tai kunnes kauniin ruskeita. Ei kuitenkaan tumman ruskeita ;D

SL706388-normal.jpg