SL706277-normal.jpg

Ihanaa jäälauttaa tarjosimme siskoilleni tässä päivänä eräänä. Heille ihan uusi tuttavuus. Ohje on Veera-ystävän suurennos. :)


JÄÄLAUTTALEIVOS


Pohja:

300 g voita
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
4 – 5 keltuaista (pienempiä 5, suuria munia riittää 4)
6 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl kermaa, maitoa, vettä tms.
1 ½ tl leivinjauhetta
¾ tl soodaa
3 tl vanilijasokeria


Täyte:

200 g suklaata


Marenki:

4 – 5 valkuaista
3 dl sokeria


Vaahdota voi ja sokerit. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja neste. Painele taikina uunipellin pohjalle leivinpaperin päälle. Ripottele rouhittu suklaa pinnalle ja painele hiukan. Vaihtoehtoisesti paloittele suklaa ja painele palaset taikinan päälle tasaisin välein. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa (vaahto on kovaa, kun pysyy ylösalasin kulhossa). Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Jatka kunnes vaahto on kiiltävää ja sileää. Levitä vaahto aaltomaisesti suklaan päälle. Paista 175 asteessa alatasolla n. 30 minuuttia.