Meinaa välillä laahata nämä blogin päivitykset. Päivisin ei lasten kanssa oikein onnistu ja iltaisin kipittää nukkumaan heti kun pääsee. Nyt pääsen päivityksissä melkein ajan tasalle. :) Paisti resepti jää kirjoittamatta, koska kun kerran harvoin saa kolme piiperoa nukahtamaan yhtä aikaa, on parasta mennä silloin itekkin nukkumaan univelkoja vähemmäksi. Palataan siis! :D
Nyt tulee resepti. Ohje on Isoäidin parhaat leivonnaiset -kirjasta.
OMENAMUROKAKKU
1 pellilliselle
Taikina:
200 g voita
100 g (1,2 dl) sokeria
2 tl vanilijasokeria
hyppysellinem suolaa
3 munankeltuaista
1 muna
350 g (5,4 dl) jauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,8 dl maitoa
1 sitruunan raastettu kuori (en käyttänyt)
Murupäällyste:
150 g (2,3 dl) jauhoja
90 g (reilu 1 dl) sokeria
100 g mantelijauhetta
150 g voita
Päällyste:
1,5 kg omenia (aika reilu määrä, käytin 1 kg ja sekin oli reilusti)
1 sitruunan mehu
tomusokeria hunnutukseen
Taikina: Vaahdota voi, sokeri, vanilijasokeri ja suola. Lisää munat vähitellen ja sekoita vielä n. 5 min. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi voiseoksen päälle. Lisää joukkoon maito ja sitruunankuori ja sekoita kaikki ainekset tasaiseksi.
Murupäällyste: Sekoita jauhot, sokeri ja mantelijauhe. Leikkaa voi pieniksi paloiksi, lisää jauhoseokseen ja nypi ainekset halutun kokoisiksi muruiksi.
Täyte: Kuori omenat, poista kodat ja viipaloi omenat. Ripottele viipaleille heti sitruunamehua (ei välttämätön, mutta estää tummumisen). Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille, peitä omenaviipaleilla ja ripottele päälle muruseos.
Paista 170 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia, kunnes se on vaaleanruskea. Anna jäähtyä hieman ja hunnuta tomusokerilla.
Kommentit