SL705995-normal.jpg

Meinaa välillä laahata nämä blogin päivitykset. Päivisin ei lasten kanssa oikein onnistu ja iltaisin kipittää nukkumaan heti kun pääsee. Nyt pääsen päivityksissä melkein ajan tasalle. :) Paisti resepti jää kirjoittamatta, koska kun kerran harvoin saa kolme piiperoa nukahtamaan yhtä aikaa, on parasta mennä silloin itekkin nukkumaan univelkoja vähemmäksi. Palataan siis! :D

Nyt tulee resepti. Ohje on Isoäidin parhaat leivonnaiset -kirjasta.

 

OMENAMUROKAKKU

1 pellilliselle

 

Taikina:

200 g voita

100 g (1,2 dl) sokeria

2 tl vanilijasokeria

hyppysellinem suolaa

3 munankeltuaista

1 muna

350 g (5,4 dl) jauhoja

2 tl leivinjauhetta

0,8 dl maitoa

1 sitruunan raastettu kuori (en käyttänyt)

 

Murupäällyste:

150 g (2,3 dl) jauhoja

90 g (reilu 1 dl) sokeria

100 g mantelijauhetta

150 g voita

 

Päällyste:

1,5 kg omenia (aika reilu määrä, käytin 1 kg ja sekin oli reilusti)

1 sitruunan mehu

 

tomusokeria hunnutukseen

 

Taikina: Vaahdota voi, sokeri, vanilijasokeri ja suola. Lisää munat vähitellen ja sekoita vielä n. 5 min. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi voiseoksen päälle. Lisää joukkoon maito ja sitruunankuori ja sekoita kaikki ainekset tasaiseksi.

Murupäällyste: Sekoita jauhot, sokeri ja mantelijauhe. Leikkaa voi pieniksi paloiksi, lisää jauhoseokseen ja nypi ainekset halutun kokoisiksi muruiksi.

Täyte: Kuori omenat, poista kodat ja viipaloi omenat. Ripottele viipaleille heti sitruunamehua (ei välttämätön, mutta estää tummumisen). Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille, peitä omenaviipaleilla ja ripottele päälle muruseos.

Paista 170 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia, kunnes se on vaaleanruskea. Anna jäähtyä hieman ja hunnuta tomusokerilla.