SL705747-normal.jpg

Mulla alkoi liian usein pyöriä päässä nämä leivokset, joten oli pakko tehdä oma versio. Idean näistä sain Kinuskikissan blogista täältä. Käytin mustikkaa ja mansikkaa, molemmat pakasteesta, joten liivatteen määrää kannattaisi varmaankin vähentää, jos tuoreista marjoista tekisi. Täyte maistui heti tuoreeltaan oikein hyvältä, mutta leivosten ensimaku tuntui turhan laimealta. Ajattelin, että lisää marjoja ensi kerralla. Mutta maku kyllä voimistui myöhemmin. Eli näissäkin pätee sääntö: maku paranee vanhetessaan (saas nähdä kuinka kauan ;) ).

SL705753-normal.jpg

 

MARJAISET HYYDYKELEIVOKSET

(minun vuoallani 12 kpl)

 

Pohja:

4 munaa

1 ½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilän läpi varovasti käsin sekoittaen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 8 minuuttia. Anna jäähtyä.

 

Kostutus:

tilkka maitoa

 

Hyydyke:

2 dl vispikermaa

140 g valmista vanilijakreemiä (valmista pakkauksen ohjeen mukaan)

200 g turkkilaista jogurttia

100 g (pakaste)mustikkaa survottuna

100 g (pakaste)mansikkaa survottuna

5 ½ liivatetta

½ dl sokeria

 

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää siihen vanilijakreemi, jogurtti, survotut marjat ja sokeri. Sekoita ja tarkista maku. Liuota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä, anna hiukan jäähtyä ja kaada nauhana samalla vatkaten täytteeseen.

 

Kokoaminen:

Vuoraa esim. suorakaiteen muotoinen vuoka (minulla 24x17 cm) foliolla ja sitten leivinpaperilla (idea napattu Kinuskikissalta täältä, kiitos! :) ). Leikkaa kääretorttupohjasta sopivan kokoinen palanen vuoan pohjalle ja kostuta pohjaa hieman maidolla. Kaada täyte päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä yön yli. Nosta folion avulla hyytynyt kakku pois vuoastaan. Leikkaa sopivan kokoisiin paloihin ja koristele esim. kermalla ja marjoilla.

SL705746-normal.jpg