SL705585-normal.jpg

Tässä yksi ristiäistarjottava lisää. Ihana Nougat-kakku. :) Ohjeen olen napannut joskus siskoni kämppiksen reseptikirjasta.

NOUGAT-KAKKU

Pohja:

200 g voita

2 dl sokeria

3 munaa

3 dl perunajauhoa (korvasin osan vehnäjauhoilla)

1 tl leivinjauhetta

1 tl vanilijasokeria

(2 rkl konjakkia)

 

1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

3. Yhdistä kuivat aineet, siivilöi ja sekoita vaahtoon.

(4. Lisää konjakki.)

5. Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Tasoita pinta.

6. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla 50-55 min.

 

Vanilijakiisseli:

2 keltuaista

2 rkl sokeria

2 rkl maissitärkkelysjauhoa

3 dl maitoa

1 tl vanilijasokeria

 

1. Sekoita keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelysjauho kattilassa.

2. Lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.

3. Anna kiehahtaa ja nosta jäähtymään.

4. Mausta vanilijasokerilla.

 

Täyte ja kuorrutus:

150 g voita

1/2 dl tomusokeria

vanilijakiisseli (yllä)

 

1. Vaahdota voi ja tomusokeri.

2. Lisää vanilijakiisseli vähitellen vatkaten koko ajan.

 

Nougat:

(Tein kaksinkertaisen määrän.)

3/4 dl sokeria

1/2 dl mantelirouhetta

 

1. Sulata sokeri kuivassa paistinpannussa. Sekoita puulastalla reunoista keskustaa kohti.

2. Kun sokeri on kauniin vaalean ruskeaa, lisää mantelirouhe. Anna paahtua vain hetki, koska mantelit palavat helposti.

3. Kaada keitos leivinpaperille ja anna jäähtyä.

4. Murskaa jäähtynyt nougat huhmaressa tai muovipussissa kaulimella painellen.

 

Koristeeksi:

nougatmurskaa

kirsikoita

 

Kokoaminen:

1. Leikkaa kakku kolmeen osaan.

2. Ota 2-3 rkl kuorrutusta erikseen koristepursotuksia varten.

3. Levitä kuorrutus kakun väleihin ja pinnalle. (Itse lisäsin väleihin myös kirsikkahillorannut. Opin sen tavan Saksasta harjoittelukonditoriastani.)

4. Ripottele nougat kakun pinnalle ja reunoille.

5. Pursota ruusukkeet ja pane ruusukkeen keskelle kirsikka.

 

nougat-kakku-normal.jpg

Huono kuva sisuksesta.