SL705513-normal.jpg

VAROITUS: TODELLA MAKEAA! ;D

Nämä ovat kyllä tosi makeita herkkuja. Pieni pala riittää ja voi olla liikaakin. ;) Tein lisäksi hiukan liian pienessä vuoassa, jolloin kinuskikerroksesta tuli normaalia paksumpi. Suosittelen tekemään ohjeen kokoisessa vuoassa, mutta pienempiä paloja voi silti huoletta leikata. ;) Ohje on iänikuisesta Raision Sunnuntai -vihkosesta.

SANTERIN SUUPALAT

(24 kpl)

Pohja:

3 1/2 dl vehnäjauhoja

175 g voita

3/4 dl sokeria

ripaus suolaa

 

Täyte:

125 g voita

2 dl kuohukermaa

1 dl sokeria

1/2 dl siirappia

 

Kuorrutus:

170 g taloussuklaata

valkoista suklaata koristeluun

 

Nypi pohjan ainekset murumaiseksi seokseksi. Painele taikina tasaiseksi vajaan 1 cm paksuiseksi levyksi matalaan vuokaan (20 x 30 cm) leivinpaperin päälle. Paista vaaleanruskeaksi 175 asteessa n. 20 minuuttia. Keitä täytteen aineita mieluiten teflonkattilassa (tavallisessa onnistuu hyvin) miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Jatka keittämistä niin kauan (n.15 min), että pinnalle tehty viiva jää hetkeksi näkyviin. (Minulla kesti koko keittäminen 30-35min.) Levitä kinuski jäähtyneelle muropohjalle. Anna jäähtyä. Levitä mikrossa tai vesihauteessa sulatettu suklaa kinuskitäytteen päälle. Jäähdytä. Leikkaa huoneenlämpöisestä levystä pieniä (4 x 6 cm) paloja (minulla 3,5 x 4 cm). Koristele leivokset sulatetulla valkosuklaalla.