smunkit-normal.jpg

Toiveissa olisi, että vappuna saisi jo kekittyä tuhisevaan nyyttiin. Siksi tein vappumunkit jo hiukan etukäteen. Tutulla sotkun munkkien ohjeella. Päälle maitosuklaata. Osan pakastin ilman mitään, sokeroidaan sitten kun otetaan pakkasesta. Osan kuorrutin mansikkatomusokerikuorrutteella, mutta suklaisiahan ei voita mikään. ;)

 

SOTKUN MUNKIT
n. 30 kpl

5 dl vettä
50 g hiivaa
12 g suolaa
100 g sokeria
1 muna
950 g vehnäjauhoja (käytin hiukan vähemmän)
100 g rasvaa
(ripaus kardemummaa, oma lisäys)

Vaivaa normaalin pullataikinan tapaan taikinaksi. Anna levätä muovin alla 10-15 min. Pyörittele pullia ja laita nousemaan öljyllä voidellulle leivinpaperille n. ½ tuntia. Paista 180 asteisessa rypsiöljyssä kattilassa sopivan ruskeiksi. Reikämunkit saat helposti, kun teet pyöreään nousseeseen pullaan reiän sormilla ja pyöräytät muutaman kerran reikää sormen ympäri.