SL705341-normal.jpg

Hesarin teemanumerossa 1/13 aiheena oli Mauno Koivisto. Manun illallisen jälkkärinä ja Manun suosikkikakkuna esiteltiin tämä mansikka-limettikakku. Vaikutti niin herkulliselta, että halusin testata, josko tulisi vaikka juhlakakku tästä alkukesän juhlaan. Saapas nähdä. :) Huomenna pääsemme makustelemaan paremmin, kun kakku on vähän saanut maustua. Tein kokeilukakuksi vain  puolikkaan seuraavasta reseptistä.

 

Maistiaisten jälkeen: Suosittelen kokeilemaan! Nimenomaan valmistusta seuraavana päivänä aika täydellistä!

 

MANSIKKA-LIMETTIKAKKU

 

Pohja:

6 munaa

3 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

 

Valmistetaan normaalisti. :)

 

Hillo:

500 g pakastemansikoita

250 g hillosokeria

 

Valmistetaan hillosokeripaketin ohjeen mukaan.

 

Kostutus:

2 dl sitruunalimonadia

1 limetin mehu

 

Limetti-vanilijakreemi:

2 1/2 dl maitoa

1 vanilijatanko

1 limetin kuori

3/4 dl sokeria

1 1/2 rkl maissitärkkelysjauhoa

3 keltuaista

 3 dl vispi- tai kuohukermaa

 

Halkaise vanilijatanko ja kaavi siemenet. Pese limetti ja raasta siitä hienolla terällä vihreä kuori. Laita vanilijan siemenet ja raaste maidon kanssa kattilaan ja lämmitä. Sekoita sokeri, maissitärkkelysjauho ja keltuaiset kulhossa. Kaada sekaan lämmin limetti-vanilijamaito koko ajan vispilöiden. Kaada seos takaisin kattilaan ja kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee. Jäähdytä.

Kun alat koota kakkua, notkista vanilijakreemiä vispillä (Minusta ei kyllä tarvitsisi.). Vaahdota eri kulhossa kerma. Lisää ensin kolmannes kermasta kreemin joukkoon ja sitten lopun taikinanuolijalla nostellen.

Leikkaa kakkupohja neljään osaan ja kostuta levyt. Levitä pohjan päälle hilloa ja kreemiä, lisää toinen ja kolmas kerros. Laita pällimmäiseksi kakkupohja. Anna kakun vetäytyä kylmässä.

 

Kuorrutus:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl vispi- tai kuohukermaa

1 dl tomusokeria

 

Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa hetki, jotta kuorrutus hieman kiinteytyy. Levitä tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla.