SL705324-normal.jpg

Perinteeksi näyttäisi tulevan tehdä pääsiäiseksi suklainen kakku. Koristelut tulivat hieman hätäisesti, mutta toivottavasti makua ei haittaa. Huomenna pääsemme maistamaan. Lisätietoa kakusta tulee myöhemmin.

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ JOKAISELLE!

Tässäpä ohjetta. Muutin hieman viimevuotista ohjetta. Makuahan voi muuttaa omaan makuun sopivammaksi. Esim. aprikoosimarmeladin voi korvata lakkahillolla (testattu on!) ja kuorrutesuklaa voi hyvin olla tummaa suklaata, jos ei halua kovin makeaa kakkua.

 

Kakkupohja:

190 g voita

3 dl sokeria

3 munaa

1 1/2 tl leivinjauhetta

3 tl vanilijasokeria

4 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta

3 3/4 dl vehnäjauhoja

1 dl kermaa

 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen kerman kanssa. Voitele ja korppujauhota (tein itse pelkkään rengasvuokaan pellin ja leivinpaperin päälle, joten en korppujauhottanut) pieni kakkuvuoka (n. 20-22 cm) ja levitä taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa 180 asteessa 40-50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä.

 

Täyte:

(tulee reilusti eli voit hyvin pienentää määriä)

3 dl kuohu- tai vispikermaa

300 g maitorahkaa

n. 1 dl sokeria

2 tl vanilijasokeria

230 g aprikoosimarmeladia (vähempikin riittää)

 

Vatkaa kerma. Lisää rahka ja sokerit. Tarkista maku.

 

Kostutus:

n. 2 dl omenamehua

 

Kuorrutus:

pintaan hieman aprikoosimarmeladia tai muuta sellaista, joka on sileää eikä sisällä palasia

300 g Fazerin sinistä

2 rkl öljyä

 

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta mehulla ja levitä täytteet väliin. Kostuta myös kakun pinta ja levitä siihen ihan ohut kerros aprikoosimarmeladia. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja sekoita lopuksi öljy sekaan. Kaada suklaa kakun päälle ja levitä myös reunoille. Anna mielellään vetäytyä seuraavaan päivään, jolloin kosteus tasaantuu ja kakku mehevöityy. Paranee vain vanhetessaan.

 

Toivottavasti ei tullut painovirheitä! :)