SL705178-normal.jpg

Alkoipa tehdä mieli munkkia eräänä päivänä. Päätettiin sitten syödä laskiaisena munkkia, kun laskiaispullia oli syöty jo aiemmin. Tuore munkki paras munkki ja maidon kera! :D


SOTKUN MUNKIT
n. 30 kpl

5 dl vettä
50 g hiivaa
12 g suolaa
100 g sokeria
1 muna
950 g vehnäjauhoja
100 g rasvaa
(ripaus kardemummaa, oma lisäys)

Vaivaa normaalin pullataikinan tapaan taikinaksi. Anna levätä muovin alla 10-15 min. Pyörittele pullia ja laita nousemaan öljyllä voidellulle leivinpaperille n. ½ tuntia. Paista 180 asteisessa rypsiöljyssä kattilassa sopivan ruskeiksi. Reikämunkit saat helposti, kun teet pyöreään nousseeseen pullaan reiän sormilla ja pyöräytät muutaman kerran reikää sormen ympäri.