pottus%C3%A4mpyl%C3%A4t-normal.jpg

Jos haluaa ihanan pehmeitä sämpylöitä, kannattaa käyttää taikinassa perunamuusia. Mummon muusi käy.


PERUNASÄMPYLÄT

5 dl kiehutettua vettä

1 pss Mummon muusijauhetta

n. 1 dl kädenlämpöistä vettä

1 pkt hiivaa

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

1/2 dl öljyä

(kaurapuuron  loppu)

hiivaleipäjauhoja

Lisää muusijauhe kiehutettuun veteen, sekoita ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää muusiin. Lisää loput ainekset ja alusta hiivaleipäjauhoilla (tai vehnäjauhoilla) normaali kimmoisa taikina. Nostata taikina ja leivo sämpylöiksi. Itse kaulin taikinan levyksi ja leikkasin neliöitä palasia. Nostata ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.