SL705130-normal.jpg

Pitkästä aikaa ihan oikeaa leipää.


HIIVALEIPÄ 2kpl

5 dl vettä

50 g hiivaa

2 tl suolaa

2 rkl sokeria

(1/4 dl mallasuutetta, mulla lipsahti hieman liikaa, voi jättää pois kokonaan)

50 g voita

n. 850 g hiivaleipäjauhoja


Alustetaan hiivataikina, jonka annetaan levätä muovin alla 15-20 minuuttia. Leivotaan kaksi pyöreää tai minkämuotoista tahansa leipää. Nostatetaan lämpimässä paikassa. Leipien pinnalle voi sihdata jauhoja ja halutessaan leipiin voi tehdä viiltoja terävällä veitsellä. Paistetaan aluksi 225 asteessa n. 5 minuuttia, jonka jälkeen jatketaan 200 asteessa 20-25 minuuttia. Kypsyyden voi testata koputtamalla leivän pohjaa. Jos kumisee, leipä on kypsä.