Pitkästä aikaa ihan oikeaa leipää.
HIIVALEIPÄ 2kpl
5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
(1/4 dl mallasuutetta, mulla lipsahti hieman liikaa, voi jättää pois kokonaan)
50 g voita
n. 850 g hiivaleipäjauhoja
Alustetaan hiivataikina, jonka annetaan levätä muovin alla 15-20 minuuttia. Leivotaan kaksi pyöreää tai minkämuotoista tahansa leipää. Nostatetaan lämpimässä paikassa. Leipien pinnalle voi sihdata jauhoja ja halutessaan leipiin voi tehdä viiltoja terävällä veitsellä. Paistetaan aluksi 225 asteessa n. 5 minuuttia, jonka jälkeen jatketaan 200 asteessa 20-25 minuuttia. Kypsyyden voi testata koputtamalla leivän pohjaa. Jos kumisee, leipä on kypsä.
Kommentit