IHANA, RAIKAS JA HELPPO!



Suosittelen kokeilemaan! Kun jouluna herkutellaan suklaalla ja muulla imelällä, tämä ihanasti raikastaa tarjoilua.

PUOLUKANPUNAINEN JOULUTORTTU

150 g piparkakkuja
75 g voita
2 dl vispikermaa
250 g rahkaa
150 g ranskankermaa
1 dl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
200 g puolukoita

Hienonna piparkakut ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Kiinnitä irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle ja reunoille muovikelmua. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille mahdollisimman ylös. Siirrä vuoka jääkaappiin. Vaahdota kerma. Hienonna jäiset puolukat, jätä osa koristeeksi. Sekoita keskenään rahka, ranskankerma, sokerit, kermavaahto ja puolukkarouhe. Kaada seos vuokaan.  Anna tortun jäätyä pakasteessa yön yli. Ota torttu huoneenlämpöön tunti ( kannattaa ottaa jo pari tuntia) ennen tarjoilua. Irrota jäisenä vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele puolukoilla. Tarjoile hieman kohmeisena. Mutta ei ole huonoa tai liian löysää, vaikka jäisikin yli ja panisi jääkaappiin myöhemmin syötäväksi.

yes