Jouluiloa ja -rauhaa kaikille!



Rieska kuuluu myös ehdottomasti jouluun! Koska sähköuunissamme ohrarieskalle ei tahdo olla tarpeeksi kuumaa, teen yleensä kaurarieskaa, mikä ei maussa häviä ohrarieskalle lainkaan. Ehkä jopa päinvastoin. Ohje on luultavasti anoppilasta lähtöisin.

KAURARIESKA

n. 10 rieskaa

750 g kaurahiutaleita
1 1/2 l kiehutettua vettä
0,75 rkl suolaa
4 dl kylmää vettä
vehnäjauhoja (käytin itse 4 dl)

Sekoita kaurahiutaleet, kiehutettu vesi ja suola. Anna seoksen jäähtyä kylmäksi. (Itse en malttanut niin kauan odottaa.) Lisää kylmä vesi ja sen verran vehnäjauhoja, että voi leipoa rieskoiksi. Rieskataikina saa olla melko löysää. Jauhoja pitää käyttää leipomisessa reilusti. Paistetaan uunin yläosassa 250 - 300 asteessa. Kokeilemalla löytyy sopiva paistolämpötila. Omat rieskani paistoin n. 285 asteessa 7 minuutissa.

yes