Tätä hieman erikoista kakkua tein jo alkukesästä. Osallistuin tällä myös Pullahiiren kakkukilpailuun. smiley Kuvat ovat vain tosi surkeita, en saanut sopivaa valaistusta järkättyä. Olin aiemmin tehnyt siilileivoksia melkein samanlaisella täytteellä. Ihastuin silloin manteliaromin makuun ja tästä tulikin kertaheitolla yksi suosikkikakuistani. Tosin luulen, että tavalliseen kermakakkuun tottuneelle, tämä voisi aluksi tuntua turhan voimakkaalle. Erikseen vielä ne, jotka eivat mantelin mausta tykkää. Mutta joskus on hyvä makustella vähän erikoisempaakin! laugh

Kakun kasauskin on normaalista poikkeava. Siihen sain ideaa Saksasta harjoitteluaikana. Suurin osa kakkupohjasta ja täyteaineista sekoitetaan keskenään yhtenäiseksi massaksi ja kasataan keoksi murotaikinalevyn ja ohuen kakkupohjalevyn päälle.

Kakku on monivaiheinen valmistaa, mutta omasta mielestäni on vaivansa arvoinen! wink
Se pitää ehdottomasti valmistaa vähintään päivää ennen tarjoamista.

SUKLAINEN MANTELIKREEMIKAKKU

Murotaikinapohja:

100 g voita
75 g sokeria
1 kananmuna
pari hyppysellistä leivinjauhetta
150 g vehnäjauhoa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vatkaa taikina sekaisin. Muotoile taikinasta pyöreä taikinalevy, kääri muoviin ja laita jääkaappiin kovettumaan pariksi tunniksi. Kauli kovettuneesta taikinasta pyöreä, halkaisijaltaan 23 cm leveä n. 7mm paksu kiekko. (Käytin muottina kakkuvuoan reunaa.) Nosta kiekko pellille ja paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla n. 13 minuuttia, kunnes se on saanut hiukan väriä. Jäähdytä pohja.
 
Tumma sokerikakkupohja:

6 kananmunaa
2 ¼ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
¾ dl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet taikinaan käsin varovasti nostellen. Kaada taikina voideltuun (pohjan vuorasin leivinpaperilla) halkaisijaltaan 23 cm leveään kakkuvuokaan ja paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä pohja.
 
Kostutusvesi:

1 ¼ dl vettä
15 g sokeria
Keitetään ja jäähdytetään.
 
Mantelikreemi:

250 g voita
200 g tomusokeria
20 g vanilijakreemijauhetta
1 ½ tl manteliaromia (kaupasta ostettua Dr.Oetker)
Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää vanilijakreemijauhe ja aromi. Vatkaa sekaisin.
 
Täytteeseen tulee lisäksi:

150 g Fazerin tummaa suklaata
Rouhi pieniksi paloiksi.
 
Kuorrutus:

1 ½ dl vispikermaa
200 g Fazerin tummaa suklaata
nokare voita
Kiehauta kerma kattilassa. Ota pois levyltä ja lisää pieniksi paloiteltu suklaa. Sekoita lastalla, kunnes seos on tasaista. Lisää voinokare ja sekoita rauhallisesti, kunnes voi on sulanut.
 
Koristelu:

n. 25 g mantelilastuja paahdettuna ja hieman pienemmäksi rouhittuna
3 kpl koristenauhasta tehtyä ruusua (Nauhassa tulee olla metallilanka sisällä. Leikkaa n. 40 cm pätkä nauhaa ja tee toiseen päähän solmu, mahdollisimman lähelle päätä. Vedä toisesta päästä esiin metallilankaa, jolloin kangas alkaa mennä kasaan. Työnnä rypyttynyttä kangasta solmua kohti kunnes koko nauha on rypyttynyt. Kierrä nauha kukaksi solmitusta päästä aloittaen. Kiedo metallilanka pohjaan kiinni ja leikkaa ylimääräinen lanka pois.)
suklaalehtiä (käytin purkkiruusun lehtiä valmistuksessa)

Kakun kokoaminen:

Ensiksi ota ½ dl kostutusvettä erilleen. Ota myös 100 g mantelikreemiä erilleen. Leikkaa sokerikakkupohjasta (halk. siis 23 cm) ohut (n. 1cm) kiekko erilleen.
Laita murotaikinapohja kakkupahvin päälle. Kostuta sitä hieman (vajaa puolet erilleen otetusta ½ dl:sta). Levitä muropohjalle ohut kerros erilleen otettua mantelikreemiä. Aseta sokerikakkupohjasta leikattu kiekko muropohjan päälle, kostuta se lopulla erilleen otetulla kostutusvedellä, ja levitä loput erilleen otetusta mantelikreemistä sen pintaan.
Kuutioi loppu kakkupohja pieniksi kuutioiksi ja sekoita lopun kostutusveden kanssa. Laita sekaan loppu mantelikreemi ja suklaarouhe ja sekoita vatkaimella tasaiseksi massaksi. Kumoa massa kakkupohjalle ja muotoile käsin kupumaiseksi. Nosta jääkaappiin kohmettumaan hetkeksi.
Valmista suklaakuorrute ja valuta kakun pintaan. Anna kuorrutteen kohmettua jääkaapissa hetken ennen koristelua. Koristele lopuksi kakun alareuna paahdetuilla mantelilastuilla ja ripottele niitä myös hieman kakun päälle. Asettele ruusut ja suklaalehdet kakun päälle.
Kakku pitää valmistaa edellisenä päivänä, jotta maku tasaantuu ja kakku on parhaimmillaan.

yes



Koristeeksi reunoille ja kakun päälle paahdoin mantelilastuja. Ruusut on metallilankaisesta kangasnauhasta värkättyjä. Tykästyin ideaan Fiona Cairnsin kirjassa Kahvipöydän kauneimmat kakut. Suklaalehdet tein purkkiruusun lehdillä.



Tässä vielä sisuskuvaa.