Tein tällä kertaa tavallisesta poiketen rasvaisempia pikkupitsoja. En löytänyt äkkiseltään mistään sellaista "nypittävää" ohjetta, mutta tämä on varmasti yhtä rasvainen. Tämän löysin Kaks Plussan sivuilta jostain sieltä. Aivan hyviä tuli, mutta ensi kerralla etsin sen "nypittävän". Jos jollakin on se, ottaisin mielelläni vastaan. smiley

PIKKUPITSAT
(mulla tuli reilu 30kpl hieman isommalla jauhomäärällä)
 
    Pohja:

    3½ dl vettä tai maitoa
    50g hiivaa
    1½ tl suolaa
    250g sulaa rasvaa
    n. 9dl vehnäjauhoja (käytin enemmän)
 
    Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja vehnäjauhot. Ensin puolet jauhoista, sitten pikkuhiljaa loppuja. Älä laita jauhoja liikaa, tulee kova taikina. (Minusta ei tuolla määrällä kyllä tullut.) Jätä mieluummin aavistuksen löysäntuntuiseksi. Lisää lopuksi rasva. Kohota taikina.
 Kun kaadat taikinan pöydälle, lisää nyt siihen jonkin verran jauhoja, niin että siitä tulee kiinteämmän tuntuinen. Leivo taikinasta pikkupullia ja kohota ne vielä. Kohotuksen jälkeen painele pulliin syvennykset keskelle esim. lasilla.
Voitele pitsojen reunat kananmunalla, jos haluat. Saat kauniin kiiltävän pinnan. Lisää täyte, mitä sitten käytätkään.
Itse käytin täytteeksi: ketsuppia, 1 prk ananasta, 1 prk tonnikalaa, 400 g jauhelihaa, sipuli, maustetta ja juustoraastetta.
 
    Paista 225 asteessa noin 15(-20) min kauniin vaaleanruskeiksi.

yes