Tein sitruunapullia (tai oikeastaan nämä ovat enemmän kuin pullia, jopa leivoksia, ehkä muffinsseja...) nyt ensimmäistä kertaa. Kouluaikanakaan en näitä tehnyt, joten oli jo korkea aika testata reseptiä. Tuliaisiksi vietiin sukulaisille. smiley Ihania pullia! Päälle laitoin ganachekuorrutuksen (suklaa, kerma, voi), mutta ilman sitäkin sirtuunapullat ovat tosi hyviä!!! cheeky Ensi kerralla aionkin jättää suklaan pois niin pääsee sitruunan raikas maku enemmän oikeuksiinsa. Keltaiset (tai ruskeat?) koristerannut on Lemon curdia keltaisella värillä terästettynä. Olisi saanut olla vähän keltaisempaa väriä. Mutta hyvä näinkin.

SITRUUNAPULLAT
(n.20 kpl)

250 g voita
250 g sokeria
200 g kananmunia
250 g vehnäjauhoja
7, 5 g leivinjauhetta (= n. 2 tl, mutta aion kokeilla vähentää ensi kerralla)
50 g Lemon Curd –sitruunatahnaa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin, lisää massaan.  Lisää sitruunatahna ja sekoita massa nopeasti sekaisin, vältä turhaa vaivaamista.  Annostele muffinivuokiin tai –peltiin (n. puoliväliin) ja paista keskitasolla 175 asteessa 15-20 minuuttia vuokien koosta riippuen. Jäähdytä ja koristele esim. sihtaamalla tomusokeria päälle tai suklaalla.

yes

Hiukan erilainen, hyvän oloinen ohje löytyy Cake Dreamin sivuilta tästä sekä myös Mimmin keittiöstä tästä.Nuo ylemmät tein muffinipeltiin ja nämä alemmat paperisiin muffinivuokiin. En saanut pullia oikein siististi irti paperivuo´ista, joten tein muutamista tällaisia hutaisuja suklaan lopuista.