Parhaat munkit on Sodankylän sotkussa! Kinuskiset ja suklaiset. heart
Tai ehkä se tuntui siltä silloin...Aikoinaan palveluksen aikana ei kaksi munkkia kahvikuppia kohti tehnyt tiukkaa, jos nimittäin ei osannut valita, ottaako kinuskisen vai suklaisen. cheeky Nyt voisi tehdä tiukkaa.



Tai ei sittenkään. Juuri maistettiin ja yhtä herkkua olivat kuin silloin! Mieli teki toista... laugh



SOTKUN MUNKIT

30-40 kpl

5 dl vettä
50 g hiivaa
12 g suolaa
100 g sokeria
1 muna
950 g vehnäjauhoja (käytin itse 1 kg, oli ehkä vähän liikaa)
100 g rasvaa
(ripaus kardemummaa, oma lisäys)

Vaivaa normaalin pullataikinan tapaan taikinaksi. Anna levätä muovin alla n. 20 min. Pyörittele pullia ja laita nousemaan öljyllä voidellulle leivinpaperille n. ½ tuntia. Paista 180 asteisessa rypsiöljyssä kattilassa sopivan ruskeiksi. Reikämunkit saat helposti, kun teet pyöreään nousseeseen pullaan reiän sormilla ja pyöräytät muutaman kerran reikää sormen ympäri.

yes

Munkkitaikina kannattaa jättää pullataikinaa löysemmäksi!

Lisäksi tein pyöreitä munkkeja sitruunatäytteellä. Normaali taikina, mutta ruiskutin paiston jälkeen sitruunatäytettä sisuksiin. Hyviä olivat nämäkin! cheeky

SITRUUNATÄYTE

250 g maitorahkaa (anna valua taikinan teon ajan esim. suodatinpussissa)
5 rkl sokeria
1 ½ tl vanilijasokeria
3 tl sitruunan raastettua kuorta

Ainekset vain sekaisin. Pursotetaan munkkeihin ohutpäisellä pursotintyllalla paiston jälkeen ennen sokeritusta.