Mummulan reissulla löytyi arkistoista muutama vanhempi kakkukuva. Nämä kakut ovat mielestäni olleet joko herkullisia, hyvännäköisiä, mielenkiintoisia tai muuten merkityksellisiä (tai joku jopa kaikkia näitä!), joten julkaisen nämä tässä nyt. Reseptiä tulee myös pikkuhiljaa...jopa tällä viikolla ehkä. smiley



Kihjajaiskakkuharjoitus vm. 2009. heart Ihanaa kaakkua!

SUKLAINEN HOUKUTUS
(resepti on jostain vanhasta lehdestä hiukan muokattuna)

Pohja:

125 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 ½ dl vehnäjauhoja
1/2 dl kermaa tai maitoa

Täyte:

2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
¾ dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
1 - 1 ½ dl lakkahilloa

Kostutus:

½ - 1 dl omenamehua (tai muuta)

Kuorrutus:

n. 200 g Fazerin sinistä suklaata tai taloussuklaata
(vähempikin voi riittää)
2 rkl öljyä

1. Voitele ja korppujauhota pienehkö kakkuvuoka (halk. n. 18 cm). Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Levitä taikina kakkuvuokaan.
2. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. (Muistaakseni sai kyllä paistaa paaaljon pitempään.)
3. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon rahka. Mausta sokerilla ja vanilijasokerilla. Kakun voi koota joko kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan nurinpäin tai suoraan alustalle, jossa kakku kuorrutetaan. Jaa täyte ja lakkahillo kahteen väliin. Muista kostuttaa!
4. Paloittele kuorrutusta varten suklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa varovasti. Sekoita joukkoon öljy. Valuta kuorrutus kakun päälle.
5. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa yön yli tai ainakin muutamia tunteja, jotta kosteus ja maku tasaantuu. Koristele maun ja juhlan mukaan.

yes


Tämä kakku meni kerran arpajaisiin. Minusta aika kivat koristelut. smiley Täyte on jotain normia hillo-vanilijakermaa.




"Tie miehen sydämeen käy vatsan kautta..." wink

APINANPOJAN BANAANI-SUKLAAKAKKU
(tämä resepti on myös peräisin jostakin vanhasta lehdestä, hiukan ainesosia muuttanut vain)

Pohja:

175 g suklaapikkuleipiä
75 g voita

Täyte:

3 - 4 banaania
500 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl pähkinäsuklaalevitettä
vajaa 2 dl tomusokeria
1 tl vanilijasokeria
2 ½ dl vispi- tai kuohukermaa
6 ½ liivatetta
3 rkl vettä

Päälle:

kinuskikastiketta, lakritsikastiketta, lakritsi- ja muita karamelleja

1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata rasva. Sekoita keksimurut ja rasva ja painele vuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta banaanit esim. sauvasekoittimella. Sekoita sose, tuorejuusto ja suklaalevite keskenään kulhossa. Mausta sokereilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele täytteen joukkoon. Purista liivatteet vedestä. Kiehauta 3 rkl vettä kattilassa ja liota liivatteet siihen. Anna jäähtyä haaleaksi. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla vatkaimella sekoittaen.
4. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
5. Irrota kakku vuoasta. Leikkaa lakumatosta ohuita nauhoja, joilla muotoilet kakkuun apinan kasvot. ”Väritä” lakritsi- ja kinuskikastikkeella. Tee silmät, nenä ja korvat karamelleista.

yes


Toffeinen suklaa-halvakakku oli mielenkiintoinen, mutta ei maistunut minulle. surprise

TOFFEINEN SUKLAA-HALVAKAKKU
(tämäkin jostakin vanhasta lehdestä)
10 annosta

Pohja:

125 g pehmeää margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vanilijasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl omenahilloa
1 dl kevytkermaa

Täyte:

1 dl vispikermaa
100 g halvaa (esim. kaakao)
100 g maitorahkaa

Kuorrutus:

100 g taloussuklaata
100 g toffee-maitosuklaata (Dumle)
½ dl kevytkermaa

Koristeluun:

(vaaleanpunaista) sokerikuorrutetta
 
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kääntele joukkoon omenahillo ja kerma. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista n. 50 minuuttia. 2. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kahteen osaan.
3. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita se maitorahkan joukkoon. Murustele halva ja sekoita se kermarahkan joukkoon. Täytä kakku halvavaahdolla.
4. Sulata suklaat sekoitellen kattilassa kerman kanssa miedolla lämmöllä. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele.

yes