Pakasteessa oli vielä läjäpäin punaherukoita. Alkoi tehdä mieli kunnon punaherukkapiirakkaa (pakasteeseenkin tarvi vierasvaraa wink). Löysin tämän reseptin Mian kokkailut -blogista. Tosi hyvä piirakka!  Suosittelen. Mutta mielestäni aika makea. Eli jos tykkää vähemmän makeasta, kannattaa sokerin määrää täytteessä hiukan pienentää.

VALKOSUKLAINEN PUNAHERUKKAPIIRAKKA

 Pohja:

300 g margariinia
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3 dl neljänviljan täysjyvähiutaleita tai kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
 
Täyte:

7-8 dl marjoja (7 dl oli hyvinkin riittävästi)
1 1/2 prk kermaviiliä
100 g valkosuklaata sulatettuna
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria (tai hiukan vähemmän)
2 tl vanilijasokeria
 
1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 13 minuuttia.

2. Tee pohjan paistuessa täyte. Sulata suklaa. Sekoita täytteen muut ainekset yhteen (kermaviili, sokerit, munat) ja lopuksi suklaa. Kun pohja on paistunut ripottele marjat pohjalle tasaisesti. Kaada seos marjojen päälle. (Voi tehdä toisinkin päin.) Paista piirasta vielä uunissa noin 15-20 minuuttia tai kunnes täyte ottaa hieman väriä pintaan ja näyttää jähmettyneeltä.

yes

Täytteen määrä tuntui marjojen päälle kaadettuna melko vähäiseltä, mutta oli paiston jälkeen aika sopiva. Täytereseptiä voisi tietenkin hiukkasen isontaa, mutta ei ole välttämätöntä nautinnon kannalta. laugh