Vielä kertaalleen juhlitaan Eemeliläistä, kunhan lomalaiset saapuvat tänne etelään. Selasin saksalaista leivontakirjaa ja silmääni pistivät piikikkäät siilit, auts! wink Värkkäsin sitten vieraille vähän tarjottavaa. Tässä omat sovellukseni saksalaisista:



Jälki ei ole ollenkaan niin siisti, mitä suunnittelin. frown Huomasin heti alkuun, että olin varannut liian vähän suklaata kuorrutteeksi ja jouduin jatkamaan sitä kermalla eli kuorruttamaan ganache-kuorrutteella (nuo yllä olevat siilit on vielä pelkällä suklaalla kuorrutetut). Vähän höpöksihän se meni. frown Toisaalta huomasimme syödessämme näitä, että oli helpompi syödä lusikalla pehmeäkuorisia ganachella kuorrutettuja leivoksia kuin suklaalla kuorrutettuja (kova kuori).

Leivosten pohjaksi paistoin murotaikinasta sopivanmuotoiset "keksit".

Täytettä tein kokeilun vuoksi kahdenlaista:

1.
Toisessa on tummaa kakkupohjaa, voikreemiä (oma versio) vanilijakreemillä terästettynä, omenamarmeladia ja kostutuksena sokerivettä.

2. Toiseen täytteeseen (vaaleanpunaiset leppikset, poikkileikkaus näkyy alempana) halusin hiukan enemmän makua. Täytteessä on tummaa kakkupohjaa, voikreemiä, manteliaromia, taloussuklaarouhetta ja kostutuksena sokerivesi.

Täytteiden ainekset vain sekoitin vatkaimella ja muotoilin paistamieni muropohjien päälle. Sen jälkeen annoin jähmettyä jääkaapissa pari-kolme tuntia ennen kuorruttamista. Kuorruttaminen oli senkin puolesta hiukan hankalaa, koska en omista "oikeaoppista haarukkaa/harppuunaa", jonka avulla voisin upottaa leivoksen suklaaseen, eikä kova keksipohja suostunut yhteistyöhön kokeilemieni apuvälineiden kanssa. Jouduin siis paistoritilän päällä valuttelemaan suklaata otuksien päälle. No, mikäs siinä, tuli taas vähän kantapään kautta oppia. laugh

Siilien piikit olisi saksalaisittain olleet hienommat: mantelitikkuja tökittynä pystyyn vartaloon. Mutta kun lähikaupasta en löytänyt mantelitikkuja (myydäänkö sellaisia ylipäänsä jossain?), tyydyin strösseleihin. Sain jonkun kahvilan sivulta vihjeen siitä.



Kokeilu-leppiksiä.





Vaaleanpunainen on värjättyä valkosuklaakermaseosta. Aika suttuisiksi jäivät, murr murr! angry No, ensi kerralla viisaampana!
Mutta tämä täyte oli tosi HYVÄÄÄ!!! cheeky Ja tuo keksipohja on ihan ehdoton! Täydentää kokonaisuutta maun osalta ja miksei ulkonäönkin. Eikö näytä ihan herkulliselta tuolta sisältä? smiley



Siiliarmeija hyökkää!!! laugh