Aamulla startataan kohti pohjoisempaa mummulaa. Tuliaisiksi viedään / tuodaan näitä suklaapaloja. Kirjoittelen reissun jälkeen lisää...

...reissusta on palattu. Olipa virkistävää nähdä taas sukulaisia! heart

Nämä suklaapalat kuuluvat niihin herkkuihin, jotka pitää valmistaa edellesenä tai sitä edellisenä päivänä muhimaan jääkaappiin. Tuli todettua se ihan itse. Sanoin nimittäin heti leivontapäivänä "ihan hyvää, mutta ei sellaista, että tekisin toiste". Mieli muuttui seuraavana päivänä. Oli nimittäin kuorrutteen makukin tasaantunut ja sulautui hyvin pohjan kanssa yhdeksi kokonaisuudeksi. Saatampa tehdäkin toiste, mutta hiukan pienempään vuokaan kuin 30 cm x 36 cm pellille. Jäi siinä hiukan ohueksi, mikä ei sinällään haitannut, piti vain syödä useampi pala. wink

PÄHKINÄISET SUKLAAPALAT

Resepti 30 palaa:
(muokkasin Pirkan reseptistä)

Pohja:

200 g taloussuklaata
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
400 g valmista perunamuusia (tein itse Mummon muusista)
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl appelsiinimehua

Kuorrute:

100 g taloussuklaata
1/2 dl vahvaa kahvijuomaa (käytin Espressoa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 rkl raastettua appelsiininkuorta raastettuna

Koristeluun:

1 ps (200 g) Pirkka suklaamanteli ja – hasselpähkinöitä
 
1. Sulata suklaa ja rasva kattilassa. Jäähdytä. Pese appelsiini, raasta kuori ja purista puolikkaasta mehu.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Vatkaa vaahtoon jäähtynyt suklaa-rasvaseos vähitellen. Sekoita joukkoon perunamuusi ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Mausta taikina appelsiinimehulla.
3. Levitä taikina uunipannulle (n. 30 cm x 36 cm tai pienempi) leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 35 – 40 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Pohja saa jäädä sisältä hieman kosteaksi.
4. Liuota suklaa kuorrutusta varten kuumaan kahviin. Sekoita vatkaimella tuorejuustoon tomusokeri, appelsiininkuori ja jäähtynyt kahvi-suklaaseos.
5. Levitä jäähtyneelle pohjalle.
6. Rouhi suklaamanteli-hasselpähkinäseos karkeaksi rouheeksi ja ripottele pinnalle. Anna kuorrutuksen jähmettyä kylmässä ennen kuin leikkaat paloiksi.

yes