Pääsi kahvileivät loppumaan pakkasesta ja vieras on jo 100 kilometrin päässä (Tosi mukava saada taas vieras!) laugh Tein kuuden desin taikinan näitä pullia, joista resepti tulee perästä... Tosi herkkuja ovat kyllä! cheeky Palaan paremmalla ajalla asiaan...No niin, taikina löytyy täältä. Voit suurentaa tai pienentää mieleiseksesi. Herkkutäyte riittää hyvin kuuden desin takinalle (tulee reilut 40 isoa pullaa, pienempiä enemmän), jos tekee puolet pullista omenamarmeladi-herkkutäytteellä ja toisen puolen pelkästään herkkutäytteellä. Mutta jos haluaa pelkästään herkkutäytepullia, voi vähän isontaa reseptiä. Paljon ei tarvi kumminkaan. smiley

Täyte:

170 g voita
115 g maitorahkaa
60 g vanilijakreemijauhetta
115 g sokeria

Ainekset sekoitetaan tasaiseksi massaksi.

Kauli levännyt taikina isoksi muutaman millin paksuiseksi 45-50 cm leveäksi laataksi. Voit jakaa myös kahteen tai useampaan osaan, jos ei ole paljon leivontatilaa, mutta leveys saa olla tuo. Jaa taikina mielessäsi (voit painaa pikku merkitkin taikinaan) vaakasuunnassa kolmeen osaan. Levitä keskimmäiseen osaan täytettä tasaisesti ja taita alin osa keskimmäisen päälle. Lisää nyt täytettä (ja mahdollisesti omenamarmeladia puolikkaalle taikinaa) uudelle taitetulle pinnalle ja käännä lopuksi ylin osa päällimmäiseksi. Leikkaa sitten n. 2 cm paksuja nauhoja pystysuunnassa. Venytä nauhoja hiukan ja muotoile löysäksi solmuksi. Asettele pellille ja nostata. Voitele munalla ennen paistoa ja sirottele päälle reilusti stroisselia (tai raesokeria).

Stroisseli (tälle määrälle sopiva määrä):

45 g voita
45 g sokeria
80 g vehnäjauhoja

Sekoita vatkaimella nopeasti murumaiseksi.

Paista pullat 225 asteessa 10-12 minuuttia. Ja sitten nauttimaan! cheeky

yes

En tiedä, oliko tämä kovinkaan selkeä resepti. Kysäise, jos on jotain epäselvää!

Vasemmalla olevat ovat pelkällä herkkutäytteellä (sokeri, voi, rahka, vanilijakreemijauhe) ja oikeanpuoleisissa lisäksi omenamarmeladia. Päällä stroisselia.