Tässäpä ohje tähän naminami -kakkuun:
Pohja:
200 g suklaakeksejä
75 g voita
Suklaatryffeli:
125 g voita
3 dl kuohu- tai vispikermaa
500 g suklaata (itse käytin n.puolet ja puolet maito- ja tummaa suklaata)
1/2 dl vahvaa kahvia
Koristeeksi:
kaakaojauhetta ja kahvipapumakeisia, jos haluat
1. Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuo'an pohja tuorekelmulla tai leivinpaperilla.
2. Murskaa keksit muruksi ja sekoita sulatettu torttupohjan voi muruihin. Painele seos vuo'an pohjalle ja jäähdytä pohja.
3. Sulata tryffelin voi kattilassa ja lisää kuohukerma. Kiehauta ja ota kattila pois levyltä.
4. Palastele suklaa seokseen ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää kahvi ja sekoita ainekset tasaiseksi kiiltäväksi tryffeliksi.
5. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja jäähdytä huoneenlämmössä.
6. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin ja jäähdytä vielä ainakin neljä tuntia, mielummin yön yli.
7. Irrota kakku terävällä veitsellä vuoan reunoista ja koristele.
Huom! Kakku on hieman löysä. Jos se seisoo huoneenlämmössä pitempään, ei kannata nostella sitä ennen kuin on taas jäähtynyt jääkaapissa.
Kakku säilyy hyvin, joten sen voi valmistaa muutama päivä ennen tarjoamista. Itseasiassa maku vain paranee ja syvenee, kun vanhenee. Tosin on vaarana, että se ei säily kokonaisena jääkaapissa, vaan pienet hiiret käyvät syömässä sitä.
Kommentit