Tässä kakku, jonka maku parani ja tasaantui vanhetessaan.

Välissä sitruunakiisseli. Kuorrute on suklaan, voin, kahvin ja tomusokerin yhdistelmä. (Ohje on jostain vanhasta lehdestä. Pienensin oman kakkuni kuudesta neljään munaan.)

Pohja:

6 kananmunaa
3 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Sitruunakiisseli:

2 kananmunaa tai 4 keltuaista
1 dl sokeria
1/2 - 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
3 dl maitoa
2 rkl maissi- tai perunajauhoja
2 dl kuohukermaa

Kostutus:

2 - 2 1/2 dl Spriteä tai laimennettua, sokeroitua sitruunamehua

Kuorrutus:

250 g taloussuklaata
n. 2 dl kiehuvaa vettä
(tilkka rommia, en käyttänyt)
4 tl pikakahvijauhetta
250 g voita
3 dl tomusokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon varovasti nostellen. Voitele kakkuvuoka (halk. n. 25cm), korppujauhota ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 190 asteessa n. tunnin ajan tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa vähän jäähtynyt kakku ritilälle.

2. Valmista sitruunakiisseli. Sekoita aineet kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja kiehauta. Jäähdytä kiisseli. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jäähtyneeseen kiisseliin.

3. Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja kostuta sitsuunamehulla tai virvoitusjuomalla pullasudilla sivellen. Kokoa kakku takaisin vuokaansa (vuoraa tuorekelmulla), niin se pysyy mehevänä ja kostuu tasaisesti. Levitä kakkulevyjen väliin sitruunakiisseli.

4. Sulata suklaa vesihauteessa (tai mikrossa). Lisää kahvijauhe kiehuvaan veteen ja mausta halutessasi rommilla. Jäähdytä seos. Sekoita jäähtynyt kahvi suklaaseen. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa voivaahtoon. Kuorruta kakku. Kuorrutukseen riittää puoli annosta, jos sitä ei pursoteta reunaan koristeeksi.

5. Koristele kakku juhlan mukaan. smiley

yes

Kuorrute on aika tujua. Varsin hyvin riittää tasainen kerros kakun pintaan. Jos pursottaa reunat, voi tehdä tiukkaa syödä kuorrutetta kerralla niin paksusti. wink