Hyvää Ystävänpäivää!

Eemeliläisen synttäripitsoja paistelin tänään. Tuli kommenttia, kun ei maistiaisia herunut kuin yksi per nokka.

Taikina (tulee n. 22kpl koosta riippuen):
(Ohje on vanhan kotitalouskirjan ohje, jota sovellan tarpeen ja tilanteen mukaan)

4 dl lämmintä vettä

1 pkt hiivaa

1 1/2 tl suolaa

7 rkl rypsiöljyä

vehnäjauhoja (sen verran, että voi leipoa pikkupulliksi)

1. Ainekset sekoitetaan taikinaksi. Ei tarvi vaivata kuten hiivataikinoita yleensä.

2. Tehdään heti pikkupulliksi (n. 22kpl). Kaulitaan tai painetaan kämmenellä litteiksi ja asetetaan pellille nousemaan täytteen teon ajaksi.

Täyte:

400 g jauhelihaa

1 purkki tonnikalaa

1 purkki ananaspaloja (pilkoin pienemmiksi)

sipulia ja mausteita maun mukaan

(itse käytin mausteena suolaa, mustapippuria, hiukan valkosipulijauhetta ja pitsamaustetta)

juustoraastetta

ketsuppia

1. Paistetaan jauheliha sipulin kera ja maustetaan.

2. Sekoitetaan jauheliha, tonnikala ja ananaspalat kulhossa.

3. Levitetään hiukan ketsuppia pitsapohjille ja annostellaan täytettä sekä juustoraastetta päälle.

4. Paistetaan 250-asteisessa uunissa 10-12 min.